Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 8. mai 2002 kl 20.35 UEFA Cupfinale: Feyenoord - Borussia Dortmund

Sørensen i europacupfinale


 Arne Scheie kommenterer kveldens finalekamp sammen med Egil Olsen. (Foto: Anne Liv Ekroll)
Arne Scheie kommenterer kveldens finalekamp sammen med Egil Olsen. (Foto: Anne Liv Ekroll)
I kveldens finale i UEFA-cupen møter tyske Borussia Dortmund nederlandske Feyenoord. Dermed får også en nordmann sjansen til å være med i en slik prestisjetung finale idet Jan-Derek Sørensen spiller på Dortmund.

Det norske landslaget sliter, men flere av våre beste fotballspillere jakter på gull i sine europeiske toppklubber. I England, Danmark, Belgia, Tyskland, Spania og Nederland kan det bli norsk mesterjubel i løpet av noen få uker.

Jan-Derek Sørensen som spiller for tyske Borussia Dortmund, er en av nordmennene som har sjansen både i cup og seriespill. Laget hans møter i kveldens direktesendte finale Feyenoord, og også i serien jakter de på gull. Foreløpig ligger de fem poeng bak denne sesongens argeste konkurrent, Bayer Leverkusen. Dortmund vil nok ikke gi seg uten kamp, men de er muligens litt for langt unna. I kveld kan de riktignok ta med seg det første gullet hvis det skulle ende med seier i UEFA-cupen.

Dortmund kom seg til finalen etter at de slo AC Milan i semifinalen. Den første kampen endte hele 4-0 til Dortmund, men det ble mer spennende i det andre oppgjøret. Etter bare 19 minutter hadde AC Milans stjerner tatt igjen halvparten av Dortmunds 4-0 ledelse. I denne perioden svømte Dortmund med en usikker Lehmann på dypt vann, men de fikk etter hvert bedre grep på nerver og forsvarsspill.

Mot slutten var spenningen på topp da Serginho økte til 3 – 0 på straffespark, og ytterligere et mål og ekstraomganger lå i lufta. Men Lars Ricken, som scoret det avgjørende målet da Dortmund vant Champions League i 1996, ble igjen redningsmannen for tyskerne da han reduserte til 1 - 3 i det 90. minutt.

Nederlandske Feyenoord hadde også italienske motstandere i semifinalen. De møtte Inter, og her ble mer jevnt i begge kampene. Den første kampen på bortebane vant Feyenoord, noe overraskende, 1-0. På hjemmebane i Rotterdam ble det enda jevnere, og det ble tilslutt 2-2, etter at nederlenderne hadde ledet 2-0 til pause. Dermed ble det 3-2 til Feyenoord sammenlagt, og det betyr at det blir et nabooppgjør mellom Tyskland og Nederland i kveldens finale.

Arne Scheie og hans faste kompanjong Egil ”Drillo” Olsen er på plass for å kommentere finalekampen, og forhåpentligvis blir det mye trøkk og spenning.

NRK-sporten
Direktesendt fotballkamp
Kommentatorer: Arne Scheie og Egil Olsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10

Bilde
Arne Scheie kommenterer kveldens finalekamp sammen med Egil Olsen. (Foto: Anne Liv Ekroll)