Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Persongalleriet i Brigaden

Torstein Larsen, brannmester på B-01
Spilles av Even Stormoen
Torstein er en populær og krevende leder. Han har ganske egenrådig satt sammen laget til sitt formål, og er den direkte årsaken til at B-01 har fått en enestående posisjon i etaten. ”Vår arbeidsgiver er vår samvittighet”, sier Torstein.

Trond Corneliussen, røykdykkerleder
Spilles av Håkon Ramstad.
Trond er en av hovedpersonene i ”Brigaden”. Han er underbrannmester når serien starter, og leder for de fire røykdykkerne/froskemennene på dykkerbilen. Trond har vært i etaten like lenge som Torstein og Tønder, og er nær venn av Torstein. Han har begynt å kjenne det personlige ansvaret for mannskapet sitt så tyngende at han vurderer å trekke seg fra etaten. Jobben er også i ferd med å ødelegge samlivet med Connie, samboeren hans gjennom mer enn ti år.

Per Hansmark, røykdykkerleder etter Trond
Spilles av Hallvard Holmen.
Per er en einstøing, med en naturlig autoritet. Han blir utnevnt til røykdykkeleder etter Trond. Han har som innstilling at en god leder ikke bør være for sosial med dem han skal lede – noe de andre oppfatter som arroganse. Per er håndplukket av brigadesjefen for å få slutt på lagets misforståtte idealisme. På det personlige plan har han en kjæreste han ikke ønsker å snakke om til andre.

Andrea Seiersted, røykdykker
Spilles av Line Verndal
Andrea er det nyeste medlemmet på laget og eneste jenta. Hun liker å utfordre mannsmiljøet. Hun har selv bedt om å komme til Brigaden fordi hun er fascinert av måten de jobber på. Andrea har en intuisjon som gjør at hun tar sjanser der andre ville nøle, og dette gjør henne til et perfekt medlem av B-01.

Herman Henriksen, underbrannmester på mannskapsbilen
Spilles av Anders Mordal
Herman er en rolig og avbalansert fyr som fungerer som Tronds mentor. Han har både yrkesmessige kvalifikasjoner og personlige egenskaper som gjør at han kunne ha vært kommet lenger opp på karrierestigen, men han trives bes slik han har det som underbrannmester.
Hans ønske er å få alle til å samarbeide, og han er den fødte diplomat. Herman har en stabiliserende effekt på laget.

Oddvar Strømme, røykdykker
Spilles av Duc Paul Mai-The
En meget engasjert røykdykker som sjarmerer kvinner uten å vite det selv. Oddvar er Bernts nærmeste venn og rake motsetning. Han er rolig og reflektert, og hovedinteressene hans er å pumpe jern og lytte til opera.

Bernt Hagen, røykdykker
Spilles av Åsmund-Brede Eike
Bernt ønsker å være den beste røykdykkeren og å fremstå som fullstendig usårbar. Han blir ofte mobbet av kompisen Oddvar for dette. Bernt er forfengelig og ikke så rent jentegal. Dette kan synes å være uforenlig med å være gift, men Bernt mener at en kone er en kone og en elskerinne er en elskerinne. Han kan både være aggressiv, oppfarende og notorisk utro, men han er ekstremt lojal mot kollegene.

Connie Steen, Tronds samboer
Spilles av Ines Prange
Connie har et veldig impulsivt følelsesliv som av og til overmanner henne. Hun ønsker mer av Trond enn han klarer å gi henne, og blir derfor, noe motvillig, forelsket i Torstein. Connie jobber som førskolelærer, men har egentlig lyst til å bli kunstner. Hun har et sterkt ønske om å få grep på eget liv, men er usikker på hvilken plass Trond vil ha i dette. De har vært sammen i over ti år, men har ingen barn.

Erik Markhus, røykdykker
Spilles av Erik Kirkman
Firebarnspappaen (snart fem!) Erik er en humørspreder. Familien og kona betyr alt for ham, og han strekker seg langt, kanskje altfor langt, for å klare alt både på jobben og på hjemmefronten. Erik har vanskeligheter med å si nei, eller å si ifra når det er noe han ikke makter. Hans holdning til livet er tuftet på et kristent livssyn, og han setter større krav til seg selv enn til andre. Erik bærer på et par kilo for mye rundt livet, men jobber med saken.

Ivar Kristoffersen, brannkonstabel på stigebilen
Spilles av Sajid Malik
Ivars største ønske er å bli godtatt som en av gutta – og å vokse fra gutt til å bli en mann. Derfor tar han alle oppgavene på stort alvor og er gjerne litt naiv og lettlurt. Han lever og ånder for jobben og henger mye rundt Morten.

Morten Langeland, underbrannmester på stigebilen
Spilles av Gerald Pettersen
Morten mener at Trond ikke har de egenskapene som skal til for å bli en god brannmester, men han henger med til noe annet skjer. Han er lagets eldste, og dyktig når det gjelder. I bunn og grunn er han ganske bitter på livet og klarer å finne feil ved det meste. Han har med største selvfølgelighet okkupert tjenesteleiligheten til stasjonen etter at kona forlot ham for seks måneder siden. Datteren Svanhild er den viktigste i livet hans, så han vil helst at hun holder seg langt unna brannstasjonen.

Trude Sande, alarmsentraloperatør
Spilles av Marianne Mørk Larsen
Trude er meget rask i hodet og kombinerer barn og jobben på alarmsentralen effektivt. Hun var en av de første kvinnelige brannkonstablene i Oslo, men valgte en mer forutsigbar og familievennlig arbeidstid på alarmsentralen. Trude er gift, men har ingen illusjoner om den store kjærligheten. De henger mer sammen av hensyn til barna enn på grunn av sterke følelser.

Rune Olsen, alarmsentraloperatør
Spilles av Hans Rønningen
Rune gikk inn i brannvesenet for å kunne spille fotball i bedriftsidrettslaget. Som de andre på alarmsentralen har han lang erfaring som brannmann, og han vet hvordan han skal takle både hysteriske innringere og kontaktsøkende pensjonister. Rune er svoren Vålerenga-tilhenger og har en sønn, Alexander, som han har hatt eneansvaret for gjennom alle år. Alexander er besatt av spenningen ved utrykninger og henger mye rundt på alarmsentralen.

Alfred Gunnestad, Brannforebyggende avdeling
Spilles av Helge Winther Larsen
Alfred er en entusiastisk brannmann i forebyggende avdeling. Han inspiserer bygninger og varslingsanlegg, og forteller allmennheten om brannsikring. Alfred oppfattes som litt pompøs og selvopptatt, men er meget dyktig når det gjelder brannsikring. Han har en hemmelig venninne som er hans store kjærlighet. I følge ham selv har han slukket flere branner med sin kulepenn enn hele utrykningsdelen til sammen.

Olav Tønder, brigadesjef
Spilles av John Sigurd Kristiansen
Tønder er brigadesjef for brigade B. Selv om han er ansvarlig for alle stasjonene, bruker han nok best tid på B-01. Som sjef er han opptatt av mannskapets sikkerhet, og etter hans mening har det utviklet seg en ukultur i B-01. De tar stadig en for stor risiko, så Tønder ønsker å splitte laget for å oppnå en mer kontrollerbar kultur.