Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 8. mai 2007 kl 21.35 Lov og orden: New York

Lov og orden etter 9/11

Etterforskeren Alex Eames (Kathryn Erbe) ordner opp i en mordsak i bydelen Queens i New York. (Foto: Universal Pictures)
Etterforskeren Alex Eames (Kathryn Erbe) ordner opp i en mordsak i bydelen Queens i New York. (Foto: Universal Pictures)
Regnskapsføreren Frieda mistet sin bror under mystiske omstendigheter på 9/11 i New York. Nå forsvinner også Frieda på mystisk vis, og politiet blir nødt å gjenåpne saken til broren.

Friedas bror, Dan, døde sammen dag som terroraksjonen 9/11 fant sted, men ikke i selve angrepet på World Trade Center. Han var blitt tvunget til å gi fra seg bilen sin, og ble senere funnet død i bydelen Queens. Saken er aldri blitt oppklart.

Hunden viser veien
Et par år senere venter Frieda svigermoren på besøk til New York. Hun har lovet ektemannen, Truman, å plukke henne opp på flyplassen i løpet av dagen. Men da Truman kommer hjem fra jobben, sitter moren utenfor parets leilighet og venter. Frieda dukket aldri opp på flyplassen og er borte vekk.

I stedet for Frieda dukker hunden hun hadde med seg opp. Den lukter sterkt av kaffe, og sporet leder til et lagerhus for kaffe i Queens der Dan arbeidet. Nærmere undersøkelse viser at det har vært likvidert en rekke mennesker i et av lagerrommene.

Goren og Eames slutter seg til at Dan arbeidet som leiemorder mens han ennå var i live. Men hvorfor er søsteren hans forsvunnet nå flere år senere?

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, hvorav den siste nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2003
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 3
Kveldens episode: But not forgotten
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no