Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. desember 2005 kl 21.00 Sorte orms jul

Sorte orms julefortelling

Jul med Sorte orm i Rowan Atkinsons skikkelse (t.v.), sammen med Tony Robinson som Baldrick og Tim McInnerny som Percy. (Foto: BBC)
Jul med Sorte orm i Rowan Atkinsons skikkelse (t.v.), sammen med Tony Robinson som Baldrick og Tim McInnerny som Percy. (Foto: BBC)
Fritt etter Charles Dickens’ berømte Christmas Carol – den første verdslige julefortellingen i sitt slag – får vi Sorte orms julefortelling. Med Dickens’ uforglemmelige figur Ebenezer og det hele, nå forvandlet fra en humørløs gjerrigknark til en gavmild gentleman.

I Sorte orms versjon er Ebenezer Orm ikke lenger noen Onkel Skrue, men derimot familiens kjærlige sønn. Han blir overveldet av julens ånd og innhold, og blir tatt med gjennom fortid, nåtid og framtid.

Det inkluderer også at han føres gjennom fjernsynsseriene med Sorte orm, og blir skutt inn i framtiden der han spionerer på en av sine kommende slektninger.

De slemme og de snille
Han oppdager at nesten alle i Orme-familien er noen avskyelige skapninger som har stor glede av å være onde og ekle. Da Ebenezer kommer tilbake til nåtiden, har han gjort en trist erfaring: Alle de stygge og slemme har det fint, mens det går dårlig med de snille.

Dermed er spørsmålet: Burde Ebenezer Orm forandre personlighet? Se hva som skjer – i Sorte orms julefortelling.

Britisk humorserie (1988)
Originaltittel: Blackadder's Christmas Carol
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Rowan Atkinson (The Black Adder) og Tony Robinson (Baldrick)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer: