Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 27. desember 1998 kl 23.00 Avkledd

Avkledd (t)

NRK2 søndag 27. desember kl 23.00
Avkledd (1:4)

Usminket om 1990-årenes mann

Det australske tv-selskapet ABC gav seks mannlige forfattere i oppdrag å skrive hver sin historie om mannen. Resultatet ble en dramaserie med seks frittstående episoder. \"Avkledd\" viser den usminkede sannheten om 1990-årenes mann. NRK2 sender nå fire av episodene i reprise fra 1996.
Prosjektet var pretensiøst og kunne lett endt som en tv- serie om mannlig sikkerhet og kontroll. Men det er blitt lite macho i \"Avkledd\". Snarere er det blitt en følelsesladet, overraskende, morsom og subjektiv serie om mannen. Slik han er når hemningene er borte og han er dønn ærlig.
\"Avkledd\" er produsert av den prisbelønte australske produsentene Jan Chapman, som også var produsent for den Oscar-vinnende filmen \"The Piano\".

Menn og følelser
I denne første episoden møter vi tidligere skolekamerater som er samlet til gjenforenings-fest. I en atmosfære av gamle minner innser de fire at de kanskje har gått glipp av en viktig dimensjon i livet; nemlig evnen til å uttrykke følelser. Slike ting var det aldri noen som lærte dem på skolen. Snart viser det seg at de heller ikke er rustet til å takle begivenhetene som følger samme kveld.

NRK2 søndag kl 23.00
Sendt 25. september 1996

Drama - innkjøpt
Produsert av ABC, Australia
Originaltittel: Naked
Produsent: Jan Chapman
Tidligere sendt i NRK2 høsten 1996

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf. 23 04 98 41