Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. mai 2005 kl 19.55 Fra loft og kjeller

Siste kveld med gjengen – for denne gang

Ola N. Aune i Rindal i Møre og Romsdal har et innholdsrikt stabbur som både Stine Woxman, Frode Aga og Kjell Fuglehaug har mye glede av (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Ola N. Aune i Rindal i Møre og Romsdal har et innholdsrikt stabbur som både Stine Woxman, Frode Aga og Kjell Fuglehaug har mye glede av (Foto: Trond Lillealtern, NRK)
Det er klart for et siste møte med Fuglehaug og hans team for denne gang, og programlederen lover litt av en finale. De tar seg inn på stabburet til Ola N. Aune i Rindal i Møre og Romsdal, og der finner de blant annet skistaver til rundt 10.000 kroner stykket.

- En eventyrlig samling, sier de to om innholdet i bygningen som egentlig er det gamle kornlageret i Rindal. Oldefaren til Ola kjøpte bygningen i 1878, og flyttet det til gården for å ha det som stabbur. I dag er det broren til Ola, Odd Birger Aune, og familien som driver gården.

Her er ingenting blitt kastet, og det er stuende fullt av alt det gamle som har tilhørt gården gjennom generasjoner helt tilbake til 1600-tallet. I tillegg til de gamle skistavene fant teamet et gammelt gevær til 12.000 kroner. Gamle fantestaker til 5000 kroner stykket har man også tatt vare på, samt to "spikhyller" fra 1700-tallet. En spikhylle er en kombinert varme- og lyskilde, og dette er så spesielle ting at de er vanskelig å verdisette, sier Stine Woxman. Hun tar for øvrig for seg antikviteter og pengeverdi som et eget lite tema i programmet.

Mat
Reisekokken Frode Aga lager "Kjøtt og påsse". Dette er en lokal matrett som er utbredt i bare fem-seks kommuner i distriktet, men det skal nok vise seg at den er nær beslektet med lignende retter andre steder i landet.

Om serien
I åtte programmer denne våren har Kjell Fuglehaug og skraphandler Stine Woxman tatt seg inn på loft, i kjellere, låver, uthus, og stabbur rundt omkring i landet. De har jaktet på antikviteter og andre interessante ting som er blitt stuet vekk på grunn av plassmangel eller andre årsaker.

Egenprodusert underholdning fra Program riks, Hordaland
Programleder: Kjell Fuglehaug , tlf: 98 89 07 0
Prosjektleder: Trond Lillealtern, tlf: 95 02 88 58
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
Vises også i Nett-TV.