Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 9. mars 2003 kl 19.45 Brigaden

Nykommer på laget

Silje Breivik spiller rollen som nykommeren Lene i
Silje Breivik spiller rollen som nykommeren Lene i "Brigaden". (Foto: Erlend Aas, Scanpix)
I kveldens episode av "Brigaden" dukker det opp et nytt ansikt på brannstasjonen. Det er den unge Lene, som er utplassert som assistent på arbeidsmarkedstiltak.

Lene blir godt mottatt av sine nye kolleger, og hun forteller at målet hennes er å bli krisepsykolog. Det skal etter hvert vise seg at hun selv er merket for livet av en traumatisk hendelse.

Når Alfred stenger et hospits på grunn av elendig brannsikring, får Lene en mulighet til å gjøre seg nyttig. Brannstasjonen overstrømmes nemlig av rådville asylsøkere fordi ingen har sørget for å gi dem et annet sted å bo.

Silje Breivik
I rollen som Lene møter vi Silje Breivik (27), som er fra Mauseidvåg i Sula kommune på Sunnmøre. Hun gikk ut fra "Paul McCartney-skolen" LIPA, Liverpool Institute of Performing Arts, med klassens beste karakter i 1999. Senere har hun opptrådt i en rekke forestillinger med ulike friteatergrupper, deriblant Grusomhetens Teater og Transitteatret. Hun har også spilt ved Hordaland Teater og Det Norske Teatret og i flere kortfilmer.

Om serien
Brannfolkene i Brigade 01 har en jobb som er svært krevende både fysisk og psykisk, og de utsettes for påkjenninger som ligger på grensen av det man kan klare. De stiller alltid opp – samtidig som de hele tiden spør seg om de kunne ha gjort mer, især når liv står på spill. Hva er drivkraften til mennesker som utsetter seg for slike belastninger?

Mannskapet har også et privatliv, men jobben setter forhold og familieliv på harde prøver. Spenninger finnes også i relasjonene mannskapet i mellom, og ikke minst ulmer en maktkamp mellom Brigaden og ledelsen ved brannstasjonen, som prøver å få sterkere kontroll over det ukonvensjonelle røykdykkerlaget.

Hovedskikkelsen i serien er Trond (Håkon Ramstad). Han nyter stor respekt fra kollegene for sin dyktighet og idealistiske innstilling til jobben, men kjenner seg utbrent og utilstrekkelig. Han sliter også i forholdet til samboeren Connie (Ines Prange). Etter at hans sjef og kamerat Torstein omkommer under en kirkebrann, går Trond likevel med på å etterfølge ham som brannmester for brigaden.

I tillegg er følgende skikkelser blant de sentrale i serien: Den sindige Herman (Anders Mordal), den kjekke og kvinnesky Oddvar (Duc Paul Mai-The), den ambisiøse og korrekte Per (Hallvard Holmen), machomannen Bernt (Åsmund-Brede Eike) og den lojale og familiekjære Erik (Erik Kirkman). Den tøffe og tiltrekkende Andrea (Line Verndal) er Brigadens eneste kvinnelige røykdykker. Morten (Gerald Pettersen) er grinebiteren og intrigemakeren på laget, mens Ravi alias Ivar (Sajid Malik) er ung og uerfaren, men desto mer oppslukt av jobben. Tønder (John Sigurd Kristensen) er den kontrollerende og formalistiske sjefen på brannstasjonen.

Egenproduksjon fra NRK Drama
Regi: Erik Poppe, Christian Brym, Berit Nesheim og Tor Tørstad
Prosjektleder: Folke Gravklev, 23 04 53 67/41 61 82 66 folke.gravklev@nrk.no
Manuskript: MAIPO Film & TV-produksjon
I rollene bl.a. Håkon Ramstad, Ines Prange, Anders Mordal, Duc Mai-The, Hallvard Holmen, Åsmund Brede Eike, Erik Kirkman, Gerald Pettersen, Line Verndal, Sajid Malik, John Sigurd Kristensen, Hans Rønningen, Marianne Mørk Larsen, Stine Varvin
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51, 95 10 02 99 helene.amlie@nrk.no
Blir også sendt førstkommende torsdag på NRK1LENKER
  • Hjemmeside