Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

Alternativ medisin (t)

NRK2 tirsdag 21. desember kl 20.05
Alternativ medisin (16:20)

Naturens lykkepille

Naturens lykkepille er den blitt kalt hageblomsten Prikkperikum. Atskillige vitenskapelige forsøk verden over har vist at den har en gunstige virkning på milde og moderate depresjoner.
I Tyskland skriver legene oftere ut perikumprodukter til sine pasienter enn alminnelige lykkepiller. I Danmark er det flere forsøk i gang med Perikum, blant annet hos to psykologer i Århus.
Redaksjonen har også vært på besøk hos bioakustiker Opal Ask Andersen som mener at alle ting har sin egen lyd. Det gjelder også for menneskekroppen, helt ned til den enkelte celle. Med sitt avanserte datautstyr tester han sine klienters stemmer for å høre hvor i kroppen det er
ubalanse.

Menns helse
Det står ikke spesielt godt til med danske menns helse. Redaksjonen har derfor sendt tre velfødde menn med for høyt blodtrykk og kolesterolinnhold på kur på Skodsborg Kurcenter i sju uker. I Alternativ medisin i kveld får vi høre hvordan det går.

Råd for kretsløp
Den danske biopat og urteterapeut Henrik Dilling gir gode råd om hvordan man på naturlig måte kan få bukt med en rekke problemer. Denne gangen er det råd for kretsløpet.
I programmet møter vi også den engelske forretningskvinnen Anita Roddick som startet den verdensomspennende butikkjeden Body Shop. Hun mener at fremtidens bedrifter skal sette opp sosiale kontrakter for ikke utelukkende å utnytte u-landenes billige arbeidskraft.

Om serien
NRK2 sender i høst en ny dansk serie om naturmedisin og alternative behandlingsformer.
Med gode råd, fakta og personlige erfaringer vil behandlere, leger og pasienter fortelle sine historier om hvordan alternativ medisin og nye behandlingsformer har forandret deres liv.
\"Alternativ medisin\" ser også på tilbudet av såkalte naturlegemidler og bringer de siste forskningsresultatene.
Redaksjonen bak programserien består av journalistene Lotte Hveisel, Lisbeth Kolind og Lars Henrik Lundsgaard. Redaktør er Maria Cuculiza.

NRK2 tirsdag kl 20.05

Produsert av Danmarks Radio/DR2
Originaltittel: Alternativ sunnhet - et program om sundhet
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

SE OGSÅ:
  • omtale