Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 29. august 2006 kl 21.25 Seks fot under

Jul og minner

Familien Fisher samler seg rundt bordet til julemiddag. (Foto: Warner bros)
Familien Fisher samler seg rundt bordet til julemiddag. (Foto: Warner bros)
Julen signaliserer at det er et år siden Nathaniel døde, og alle tenker på sine siste minner om far og ektemann. Ruth lager julemiddag, og Margareth sjokkerer med en spesiell julegjest.

Brendas mor Margareth har invitert Billy til jul, og han har fortsatt en egen innflytelse på Claire. Claire tiltrekkes av litt slemme gutter, og det driver henne vekk fra en velmenende ny kjæreste. I stedet blir kontakten med Billy mer intens over internett.

Og julen byr på flere overraskelser. Nate mottar en motorsykkel fra enken til en motorsykkel-type. Den skal inspirere ham til å leve sitt eget liv fullt ut.

Om serien
I sommer får vi gjensyn med de to første sesongene av suksesshistorien "Seks fot under". Hver tirsdag fremover byr NRK2 dobbeltepisoder.

"Seks fot under" er en morbid, men morsom serie. Tittelen henspiller på temaet, nemlig døden og livet sett fra ståstedet til den noe dysfunksjonelle familien Fisher.

Moren, Ruth, er en svært kontrollerende kvinne. Hennes to sønner Nate og David er to vidt forskjellige personligheter. De har ansvaret for familiebedriften Fisher & Sons som byr på stadige utfordringer.

David er homofil og har et turbulent forhold til politimannen Keith. Yngstedatteren Claire er hele tiden på jakt etter å utvide sin horisont - blant annet mottok hun nyheten om farens død etter å ha inntatt en mengde narkotika.

Seks fot under er en av det nyskapende HBOs største suksesser, ved siden av Sopranos, Krigens brorskap og Sex og singelliv. Seriens produsent er Alan Ball, som også stod bak den Oscar-belønnede filmen American Beauty. Seks fot under har vunnet mange Emmy- og Screen Actor's Guild-priser.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: Six Feet Under (Sesong 2), Kveldens episode: "It’s the Most Wonderful Time of the Year"
Regi: Alan Taylor
I rollene: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Rachel Griffiths.
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 78 53
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside