Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 mandag 25. mai 2009 kl 21.25 Film: Reservoir Dogs - De hensynsløse

Tarantinos brutale debut

Michael Madsen som Mr. Blonde i Quentin Tarantinos debutfilm
Michael Madsen som Mr. Blonde i Quentin Tarantinos debutfilm "Reservoir Dogs" (Foto: Miramax)
En moderne gresk tragedie, kaller regissøren Quentin Tarantino sin debutfilm, et blodig kammerspill om en gruppe dresskledde menn som planlegger og gjennomfører et større juvelkupp. Mesteparten av handlingen utspiller seg i et tomt lagerlokale etter at ranet har mislykkes – noen må ha tystet til politiet. Vi blir vitne til intenst drama med tidvis meget brutale voldsscener.

Juvelkuppet er organisert av av Joe Cabot (Lawrence Tierney). Mr. White (Harvey Keitel) er en yrkeskriminell som har moro av å skremme nykommeren Mr. Orange (Tim Roth). Mr. Pink (Steve Buscemi) er en ensom ulv besatt av å være profesjonell til fingerspissene. Mr. Blonde (Michael Madsen) har akkurat sluppet ut fra fengselet etter å ha tatt støyten for en jobb for Cabot. Han setter pris på den nye jobben, men er ikke den samme mannen som før.

Mr. Blonde får nerver under kuppet, tyvene blir overrasket over politiets plutselige tilstedeværelse og Mr. Pink er overbevist om at en blant dem er purk. Så hvem er rotta? Hva skjer med Mr. Blonde? Og hva gjør de med Mr. Orange som skjøt seg i magen og nå holder på å blø seg i hjel?

Om filmen
"Reservoir Dogs" hopper fram og tilbake mellom tidspunktet før og etter ranet. Innimellom legges handlingen litt til side og vi får en pratestund med gutta hvor de diskuterer dagligdagse ting som meningen med Madonnas "Like a Virgin"-tekst og etikken bak det å gi tips.

Filmen er sendt tidligere.

Amerikansk thriller (1992)
Originaltittel: "Reservoir Dogs"
Med Harvey Keitel, Tim Roth, Michael Madsen, Chris Penn, Steve Buscemi, Lawrence Tierney, Quentin Tarantino
Regi: Quenting Tarantino
Pressekontakt: e>1, tlf: 23 04 78 53