Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 20. desember 2000 kl 23.05 Drapsalarm

Drapsalarm (t)


NRK2 onsdag 20. desember kl 23.05
Drapsalarm (12:24)

Mord eller selvmord?

En åtte år gammel gutt og en eldre mann med et flott modelltogsett er bestevenner. En dag finner gutten sin venn død, med et selvmordsbrev ved sin side. Tessa og Steve tar saken.

Steve leser selvmordsbrevet Abel Jago har etterlatt seg. Han hadde kreft og ville ikke sitte og vente på døden. Jagos kone, Ellie, kommer hjem fra landet, meget sjokkert.

Steve er glad for at det er snakk om selvmord. Han vil gjerne slippe en mordsak akkurat nå, men Tessie mener at det er noe som ikke stemmer. Hun blir styrket i sine mistanker når Paul Jago, sønn av avdøde, dukker opp. Han er sikker på at faren ikke har tatt livet av seg. Unge Jago har heller ikke noe til overs for sin stemor, Ellie, og han mistenker farens forretningspartner og venn, Tim Peake, for mord.

Om \"Drapsalarm\"
Hovedpersonene i denne australske krimserien er Tessa Vance (Lucy Bell) og Steve Hayden (Peter Mochrie), to unge, vakre og smarte drapsetterforskere som løser mordgåter i storbyen Sydney. Sammen utgjør de drapsavsnittets eliteteam.

26 år gamle Tessa er den yngste og smarteste medarbeideren i drapsavsnittet. Hun er snartenkt, energisk og utålmodig, og hennes arbeidsmetoder er temmelig uortodokse.
Steve er en tålmodig og jordnær type som oppnår resultater ved hjelp av metodisk arbeid og logikk. Han er kontrollert og holder folk på avstand, og i likhet med Tessa er han singel og lar alltid jobben komme foran private relasjoner.

I hver sak arbeider de tett sammen med drapsavsnittets rutinerte laboratorieteam, som består av patologen Dr. Imogen \"Tootsie\" Soames (Glenda Linscott), fotografen Dee Suzeraine (Jennifer Kent) og laboratoriesjefen Lance Fisk (Geoff Morell). En sentral rolle har også teamets sjef, den dyktige og ambisiøse Malcolm Thorne (Gary Day).

Hvert avsnitt i serien består av en avsluttet episode. Serien er skapt av Australias mest kjente kriminalforfatter, Jennifer Rowe, sammen med produsenten Hal McElroy.

NRK2 onsdag kl 23.05
Tidligere sendt NRK1 25.6.99

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Murder Call
Av Jennifer Rowe og Hal McElroy
Produksjon: Hal McElroy/Southern Star for Nine Network Australia
Pressekontakt: Anna-Marie Normann, 23 04 78 46 (anna- marie.normann@nrk.no)

Bilder
1.Darren og modelltogsettet er sentrale brikker i kveldens avsnitt av \"Drapsalarm\".

2. Steve og Tessa finner et selvmordsbrev, men saken blir etterhvert en mordsak.