Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 28. juni 2003 kl 20.10 Sissel i Spektrum

Vakker sang i Spektrum

I kveld får vi oppleve Sissel synge med Kringkastingsorkestret i Oslo Spektrum. (Foto: Universal)
I kveld får vi oppleve Sissel synge med Kringkastingsorkestret i Oslo Spektrum. (Foto: Universal)
I november i fjor trakk Sissel Kyrkjebø et fullsatt Spektrum sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK). Den amerikanske tv-stasjonen PBS laget i samarbeid med NRK kveldens konsertprogram som byr på en hel time med vakker stemmeprakt og god stemning.

NRK er stolt over sin medvirkning til produksjonen.

- Det er en flott produksjon, men seerne vil nok se at den er litt annerledes enn om den var helt norsk, sier prosjektleder Jon Ola Sand.

Konserten er en popsymfonisk stormønstring, et musikalsk show der seerne mest får nyte kjente og kjære låter, men også sanger Sissel ikke har prøvd seg på før.

Sigvart Dagsland dukker også opp for å synge duett med Sissel. "The Water is Wide" står på repertoaret.

Konserten er et ledd i markedsføringen av Sissel Kyrkjebø i USA, der hun skal profileres som en norsk, etnisk artist. Blant annet har hun laget et helt nytt album for det amerikanske markedet, og hun har deltatt i tv-programmer der borte.

Om Sissel
Sissel Kyrkjebø Skoller er en av Norges mest populære artister. Gjennom 16 år og 5 solo album har hun også etablert seg blant Skandinavias fremste og mest avholdte vokalister.

Sissel har sørget for utsolgte hus med Julekonsertene, som fra 1994 - 1999 solgte mer enn 400.000 billetter i Norge, Sverige og Danmark.

Sin første tv-opptreden gjorde hun 15 år gammel i 1984 som medlem av huskoret "Syng med oss" – en tv-suksess fra NRK Hordaland. Ivar Dyrhaug gav henne det neste løftet i karrieren året etter. Han tok Sissel med i sitt underholdningsprogram "Kanal 1".

Siden den gang har det gått slag i slag med suksesser for den flotte artisten. I 1986 fikk hun for alvor sitt gjennombrudd da hun sang "Jeg tok min nystemte" i Grieghallen under Melodi Grand Prix-finalen. Til åpningen av Kulturby 2000 i Bergen gjentok hun suksessen med vestlandsbyens "nasjonalsang".

Sissel har sunget med storheter som José Carreras, Placido Domingo, Charles Aznavour og Diana Krall, og hun har opptrådt for både britiske, danske og norske kongelige.

NRK Underholdning
En samproduksjon med PBS
Prosjektleder NRK: Jon Ola Sand, 23 04 51 51
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47