Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. september 2004 kl 21.40 Livet begynner

Problemer på flere plan

Phil (Alexander Armstrong), i midten, og Maggie (Caroline Quentin) møter til megling, men atmosfæren er heller dårlig (Foto: ITV1)
Phil (Alexander Armstrong), i midten, og Maggie (Caroline Quentin) møter til megling, men atmosfæren er heller dårlig (Foto: ITV1)
Maggie og Phil blir innkalt til megling, men Phil er ikke ærlig om inntekten sin. Meglingen bryter sammen, og Maggie truer med å henvende seg til barnevernet. Dette skaper en situasjon hvor barna blir stående i midten mens foreldrene krangler. Maggie bestemmer seg for å gi etter. Selv en dårlig avtale er bedre enn uforsonlig bitterhet mellom partene.

Jentene i reisebyrået ser på Maggie som litt av en hønemor, en kvinne som fikser alt. De spør henne om råd, og de inviterer henne ut på byen. Alle tre har det moro, men Maggie blir flau når hun neste morgen våkner hjemme i sengen hos en felles venn – en ung fyr.

Om serien
"Livet begynner" er en historie i seks deler om en kvinne som må finne nytt innhold i livet etter at ektemannen forlater henne og to barn. Ifølge manusforfatteren Mike Bullen er hovedpersonen, Maggie, basert på en god venninne av ham som gikk gjennom samme krise.
- Jeg ba henne ut på middag, og fikk henne til å fortelle meg alt sammen. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie, sier Bullen.

Mike Bullen står for øvrig bak den prisbelønte suksesserien "Kalde føtter" ("Cold Feet"), som tidligere er sendt på NRK2 flere ganger.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline.

Alexander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måten Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde som han gjorde, sier skuespilleren.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life Begins"
Produsert av: ITV1
Med: Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay
Regi: Catherine Morshead
Manus: Mike Bullen
Pressekontakt: Inger Larsen tlf. 23 04 74 83 / 98 87 50 78