Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 21. januar 2006 kl 19.55 Riksarkivet

Flere godbiter fra Trond Kirkvaag

Skremmer’n har tatt turen til Montebello, på Oslos beste vestkant, hvor han har hørt at folk er spesielt lettskremte (Foto: Ole Kaland, NRK)
Skremmer’n har tatt turen til Montebello, på Oslos beste vestkant, hvor han har hørt at folk er spesielt lettskremte (Foto: Ole Kaland, NRK)
Parodier, "Bildets opprinnelse", sketsjer og Skremmer’n, gammelt og nyere stoff signert Trond Kirkvaag – alt dette i kveldens "Riksarkivet".

Under tittelen "Bildets opprinnelse" skjuler det seg tre kjente malerier denne gangen, "Nakne Maja", "Lørdagskveld" og "Aksplukkerne".

Dessuten får vi se Jon Skolmen og Trond Kirkvaag som to spesielle postbud. Denne humorduoen laget også det mestvinnende programmet i Montreux sin historie, "The Nor Way to Broadcasting" i 1976. Programmet rev med seg gullrosen, Chaplin-prisen og presseprisen. Den klassiske NRK-lisenssketsjen er fra dette programmet, og den får vi også se i kveld.

Tidligere kringkastingssjef Bjartmar Gjerde blir treffsikkert parodiert av Trond Kirkvaag, og Trond kommer også med en parodi på et populært program som for tiden går på TV2 – men tittelen her er "Vil du bli idiot?"

Trond begynte tidlig med tv-humor, og sketsjen med mattelæreren ble ikke laget i går, for å si det sånn. Noen skreddersydde begravelser blir det også denne gangen, før Skremmer’n slår til på beste vestkant i Oslo.

Om serien
"Riksarkivet", serien som presenterer det beste fra Norges største komikere, er klar med en ny runde. De tre første programmene er viet Trond Kirkvaag. Han har moret norsk tv-publikum i snart 40 år, og ingen komiker i verden har vunnet flere Montreux-roser enn han.

I løpet av karrieren dreier det seg om tusener av gags og sketsjer og innslag av alle valører: Skremmer’n, sport, gamlinger, snobber, boms, stjerner, parodier, meteorologer, musikere, leger, militære, flygere, prester og speidere for å nevne noen.

Egenprodusert underholdning fra NRK Program Oslo, Underholdningsavdelingen
Programansvarlig: Helge Lyngstad, tlf: 99 43 32 29
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78