Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 30. oktober 2001 kl 22.30 Kunst nå

Møte med Erik Fosnes Hansen

Forfatteren Erik Fosnes Hansen er i full gang med sin fjerde roman (Ole Kaland NRK)
Forfatteren Erik Fosnes Hansen er i full gang med sin fjerde roman (Ole Kaland NRK)
I ”Kunst nå” i kveld møter vi forfatteren Erik Fosnes Hansen. Han er i gang med roman nummer fire, langt etter skjema, noe han forklarer med at han var sliten og utbrent etter forrige suksessroman, ”Beretninger om beskyttelse”. ”Kunst nå” har også vært i Berlin og besøkt det nye jødiske museet der. I tillegg har videojournalist Ketil Kern vært i Bergen, hvor det skjer mer enn noensinne.

Erik Fosnes Hansen fikk en gedigen mottakelse for romanen ”Beretninger om beskyttelse”. Nå er han i gang med fortsettelsen, tre år etter skjema. – Jeg var rett og slett litt utbrent, etter flere år med reising og opplesninger verden over, sier Fosnes Hansen.

Han har skrevet tre romaner og er oversatt til over 30 språk, men holder kortene svært tett til brystet om den fjerde. – Fortsatt kan jeg jo forandre noe, inntil den kommer ut er romanen bare min!

Videojournalisten Arild Jonsjord har møtt forfatteren Erik Fosnes Hansen.

Det jødiske museum i Berlin
Erindring, smerte og estetisk nytelse. Det var de tre punktene som arkitekten Daniel Libeskind hadde i tankene da han gikk i gang med å tegne sitt forslag til et nytt jødisk museum i Berlin. Han vant den prestisjetunge konkurransen i 1989, like før Berlinmurens fall, og byggeprosessen falt dermed sammen med en svært spesiell periode i Tysklands historie, da det nye, moderne Berlin skulle gjenoppbygges.

”Kunst nå” har besøkt museet og utstillingen sammen med kunsthistoriker Jan Brockmann, tidligere direktør for Samtidsmuseet i Oslo, og vi får en trivelig og kunnskapsrik guiding gjennom et av de mest oppsiktsvekkende, arkitektoniske kunstverk i vår tid. Marit Christina Lie er videojournalist for dette innslaget.

Det skjer i Bergen
Bergen var kulturby i år 2000, men nå skjer det mer der enn noensinne. Videojournalist Ketil Kern hang på så godt han kunne. Det er nemlig festivaltid i Bergen hele høsten. Her kan du få med deg scenekunst, utstillinger, film, litteratur, opera, samtidsmusikk, jazz og kunstcruise, men mest pirrende, ifølge Kern, var kjærlighetsutstillingen ”Lovesick”. Så få med deg ”Kiss”, flere titalls kyss som kommer mot deg av Sabine Glasser fra Tyskland, i Kunst nå i kveld.


Egenprodusert kulturmagasin
Prosjektleder Pål Sommer-Erichson
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Forfatteren Erik Fosnes Hansen er i full gang med sin fjerde roman (NRK-foto: Ole Kaland)