Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. juni 2005 kl 21.40 Livet begynner

Flyttedag

Selv om skilsmissen er et faktum, er det ikke alltid lett å bryte alle bånd. Det viser seg helt tydelig i forholdet mellom Phil og Maggie. Hun føler fortsatt ansvar for sin eksmann, som tross alt er far til barna hennes. Når det går dårlig for ham, er hun der med en hjelpende hånd, for eksempel når han står der uten et sted å bo.

Paul (Danny Webb), Maggies kjæreste, kommer opp med et glitrende forslag. Hvorfor kan ikke Phil overta Pauls leilighet, slik at han kan flytte sammen med Maggie og barna? Det viser seg at dette er en løsning alle kan leve med, og flyttedagen er et faktum.

Men problemene er ikke over for Phil. Han kommer opp i en hissig krangel med Claire, og er slett ikke nådig i karakteristikkene av Maggies venninne. Claire hevner seg med å starte en kampanje for å få Maggie til å snu ryggen til sin eksmann. Men da Phil er lengst nede, er Maggie klar med å tilby ham en skulder å gråte på – og saker og ting tar en uventet vending…

Om serien
Caroline Quentin spiller nå som før den fraskilte, enslige moren Maggie Thornhill. I forrige sesong opplevde hun å bli forlatt av sin mann, og hun ble sittende igjen alene med to barn. Denne gangen ser livet lysere ut for Maggie. Hun blir forfremmet på jobben, og kjærlighetslivet hennes blomstrer.

Til gjengjeld ser det mørkt ut dor hennes fraskilte ektemann Phil (Alexander Armstrong). Han når bunnen, og har etter hvert verken jobb eller hjem.

Første sesong av "Livet begynner" hadde mer enn 10 millioner seere på britisk tv, og var det mest sette programmet de seks første månedene i 2004. Serien vant en rekke priser.

Britisk drama (2004)
Originaltittel: "Life Begins, series 2"
Produksjon: Granada Television
Med Caroline Quentin, Alexander Armstrong, Anne Reid, Frank Finlay, Danny Webb, Claire Skinner, Sarah Ozeke, Chloe Howman, Charlotte Holmes, Paul Thornley
Pressekontakt: , tlf: 23 04 74 83/98 87 50 78