Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 8. november 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

På tide med en kvinne?

Ingunn Kvil Gamst fra Finnmark er en av fire kvinner som gjør en innsats for en kvinnelig seier i Det svakeste ledd. (Foto: Ole Kaland, NRK)
Ingunn Kvil Gamst fra Finnmark er en av fire kvinner som gjør en innsats for en kvinnelig seier i Det svakeste ledd. (Foto: Ole Kaland, NRK)
I løpet av de ti første programmene har kun én kvinne gått av med seieren. Tilfeldigheter eller avtalt spill? I kveld har fire nye kvinner sjansen.

Hittil har 40 kvinner og 40 menn prøvd seg i Det svakeste ledd. Det har resultert i kun én kvinnelig seier, noe som må kunne sies å være lav uttelling.

I kveld er det blanke ark og nye sjanser, og kvinnene som har muligheten er Siw Grindaker (46) fra Oslo, Lin Beate Karsten (30) fra Vettre, Lene Ihle (43) fra Stavanger og Ingunn Kvil Gamst (59) fra Bergen.

De skal bryne seg mot Alfred Bjørlo (31) fra Oslo, Ørjan Eirik Valestrand (47) fra Hosteland i Hordaland, Svein Haugland (31) fra Bergen og Ole Jørgan Holan (18) fra Verdal.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer, må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.


Produsert av NRK Underholdning (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,