Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 14. juli 2010 kl 20.45 Bangla mekaniske verksted

Kulturkræsj med bil


Leepu fra Bangladesh og Bernie fra England har kun én ting til felles, men det er til gjengjeld deres livs største lidenskap – nemlig biler. Sammen har de satt opp et verksted i ekte bangla-stil, i hjertet av London. Og der skal de bruke sine særegne ferdigheter til å lage helt unike biler.

Bli med Leepu og Bernie inn på Bangla mekaniske verksted, hvor de blander crazy designvisjoner med mekaniske evner. Mens Bernie tar for seg det praktiske arbeidet, sørger Leepu for kreative sprell – noe som både går Bernie og verkstedet på nervene. Vil den britiske og den bangladeshiske kulturen ende i en front-mot-frontkollisjon, eller vil de to bilfanatikerne klare å skape nye superbiler?

Leepu og Bernie
Leepu lever og ånder for - og drømmer om biler, uansett form, farge og størrelse. Det har han gjort siden han som guttunge for første gang la øynene på en Lamborghini. Han lagde sin første bil allerede som 17-åring og jobber nå som bildesigner. Hjemme i Bangladesh er Leepu blitt et nasjonalt ikon på grunn av sine unike og spektakulære bilkreasjoner.

Bernie derimot, er den praktiske bilmekanikeren som er født med olje i årene. Oppvokst på østkanten i London begynte han å jobbe med biler allerede som elleveåring. Tolv timer hver lørdag sto han og polerte drosjebiler. Ved fylte tretten fikk han praksisplass på et bilverksted og det tok ikke lang tid før han kjente både innsiden og utsiden av alt fra Ford til Ferrari.

Første episode
Bildesigner Leepu Nizamuddin Awile og mekaniker Bernie Finman bruker sine ferdigheter til å skape en unik bil de skal auksjonere bort. Denne gangen er det Leepu som besøker Bernie, og de setter opp et verksted i bangla-stil i hjertet av London. Men midt under arbeidet dukker det opp en katastrofe som gjør mekanikerne usikre på om de kommer til å klare oppdraget i tide. Både bilen, verkstedet og det automobile eventyret henger i en tynn tråd.

Sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i tolv deler (2008)
Produsert av: Discovery Channel
Originaltittel: Chop shop: London garage
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/975 25 287
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900


LENKER
  • Les mer