Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 13. juni 2008 kl 21.15 Detektimen: Detektimen: Detektiv Jack Frost

Frost og truede dyrearter

Detektimen: Detektiv Jack Frost: Du kan igjen møte David Jason i rollen som Jack Frost i
Detektimen: Detektiv Jack Frost: Du kan igjen møte David Jason i rollen som Jack Frost i "Detektimen". (Foto: Yorshire Television)
Detektiv Jack Frost dukker opp i Detektimen. Denne gangen havner han i nærkamp med en internasjonal bande dyre-smuglere. Noen av dyrene står på World Wide Fund for Natures liste over truede dyrearter.

Jack Frost blir kalt til en bondegård. Men det er ingen der, unntatt dyr, da han kommer dit.

I kjelleren finner Frost en samling eksotiske dyr… og en amputert fot fra et menneske. En krokodille svømmer rundt og ser mett ut.

Kaldt og hett
Slikt får det til å gå kaldt nedover ryggen på Frost.

Men episoden byr også på en smule varm lidenskap, i form av Julie Brown som er Frost siste flamme. Men har hun tid til ham?

Om serien
"Detektiv Jack Frost" med David Jason i hovedrollen som den egenrådige og uortodokse førstebetjenten er en av de mest populære detektivseriene i Storbritannia. For sin innsats i rollen har Jason vunnet prisen som den mest populære skuespiller i England, National Television Award, to ganger.

"Detektiv Jack Frost" byr ikke på ville skytescener, biljakter eller seriemordere. I stedet har serien en realistisk handling, et troverdig og spennende persongalleri og mye humor. Kriminalforfatteren R.D. Wingfields bøker ligger til grunn for serien.

Jack Frosts sympati ligger hos de svake i samfunnet, og han har overhodet ingen respekt for sine overordnede. Han er sjuskete, ustrukturert og trassig. Med sin uformelle stil og spesielle humor blir han dyrket av kollegene og lokalbefolkningen, mens han er en konstant torn i øyet for sin nærmeste sjef, den korrekte og strebete overbetjent Mullett (Bruce Alexander).

Britisk kriminalserie (2006)
Produsent: Yorkshire Television
Originaltittel: A Touch of Frost, serie 12: Endagered species
I rollene bl.a.: David Jason, Bruce Alexander, Blake Ritson, John Lyons, James McKenna
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no