Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 9. september 2006 kl 18.30 Johnny og Johanna

Urent mel i posen?

Konrad (Mikkel D. Nygaard), Johnny (Michael Hansson) og Jack (Jonathan Malmquist Harket) gjemmer seg for den rasende huseieren. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Konrad (Mikkel D. Nygaard), Johnny (Michael Hansson) og Jack (Jonathan Malmquist Harket) gjemmer seg for den rasende huseieren. (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kan Trudes huseier ha ønsket at det skulle ta fyr i leiligheten, slik at han kunne pusse opp og kreve høyere leie? Johnny, Konrad og Jack kommer i trøbbel når de forsøker å konfrontere ham på sin måte.

Samtidig er Reka sur fordi Konrad ikke synes hun er det viktigste i livet hans. Faktisk er hun på fjerdeplass – etter fotball!

Øker husleien
Det ser ikke ut til at Trude og Robert kan flytte tilbake til leiligheten i nærmeste framtid. Huseieren skal bruke fire måneder på en totalrenovering, og det kommer til å bli dyrt. Han vil øke husleien, og dermed må Trude og Robert se seg om etter et annet sted å bo. Heldigvis har de gode venner i familien til Johnny og Johanna. Særlig Gustav viser seg å være ekstra hjelpsom.

Johnny blir rasende når han får vite om huseierens planer. Kanskje han har planlagt brannen, slik at han skal kunne kreve mer i leie? Sammen med Konrad bestemmer han seg for å vise hva han synes. Jack kommer tilfeldigvis midt oppe i det hele, og får straks skylda. Dermed er det de tre mot huseieren – og han har ikke tenkt til å gi seg.

Samtidig støter Johanna igjen på Kristiansen. Nå vil han gjerne ha tilbake blomsten han ga henne som takk for hjelpen sist de møttes.

Om serien
Elleve lørdager i høst møter vi igjen gjengen i "Johnny og Johanna". De to stesøsknene har fått et nært og godt forhold, og i tillegg har de fått en lillebror som de kaller "Sniff". Å få et nytt barn i huset setter sitt preg på familielivet.

Når vi møter igjen gjengen, er de alle lykkelig forelsket – i hvert fall tilsynelatende. Anne og Johnny er kjærester og utfordrer stadig hverandre til å gjøre ulike stunt, mens Reka og Konrad også er sammen og svært forelsket. Johanna er kjæreste med Jack, men det er noe som skurrer…

Robert går en spennende tid i møte, han er i ferd med å bli bedre kjent med faren sin, Joakim, og familien hans.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Barn og ungdom, sesong 3 (2006)
Prosjektleder: Rita Sarnes
Regi: Anne-Marie Nørholm, Trond Ola Mevassvik
I rollene: Maiken Kolle Riskild, Michael Hansson, Stig Henrik Hoff, Ines Prange, Dennis Storhøi, Victoria Ose, Jonathan Malmquist Harket, Aksel Torvik Knutsen, Mikkel D. Nygaard, Annette Roth, Habib Ur Rahman Manzoor, Svein Roger Karlsen, Erik Hivju, Ingunn Beate Øyen, Kristin Kajander, Pernille C. Iversen, Johannes Nagel, Hanna Helgestad, Anette Lauenborg Waaler m. fl.
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Hjemmeside