Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 19. november 2000 kl 19.30 Spillerom: Folk og dans i sentrum

Spillerom: Folk og dans i sentrum

NRK2 søndag 19. november kl 19.30
Spillerom: Folk og dans i sentrum

Spellemannprisvinnerne Kvarts

I kveld kan vi møte folkemusikkgruppa Kvarts i et ferskt konsertopptak fra Cosmopolite i Oslo. Medlemmene har bakgrunn fra Tveita via Sør-Fron til Voss, og repertoaret spenner fra bygdedans til runddansmusikk, med et bredt utvalg slåtter og en allsidig instrumentering. Spellemannprisvinnerne Kvarts stiller i det hele tatt med et godt utvalg dansbare låter.

Kvarts er også kjent fra framføring av egenprodusert bestillingsverk på Folkemusikkveka i Ål og en strålende opptreden under Internasjonal Folkemusikkfestival i Førde. Kvarts består av Jo-Asgeir Lie (trekkspill), Øystein O. Rudi (fele/hardingfele/bratsj), Tom W. Rustad (bass/gitar/torader/munnharpe) og Erlend Styve (akustisk gitar/el.gitar).

Kvarts ble grunnlagt på vinteren i 1998, og hver for seg har musikerne en rekke meritter på samvittigheten. Som gruppe opererer de i kryssilden mellom det tradisjonelle og det eksperimentelle. Den første CD\'en kom i fjor, og ble kritikerrost i en rekke aviser, fagblad og i radio.

Ida Lou Larsen i Nationen sa det slik: \"...deres suverene musikalske innlevelse ga en ny klangdimensjon til marsj og masurka, vals og springar uten noensinne å henfalle til publikumsfrieri. Kvarts har nettopp gitt ut sin første CD, og jeg våger påstanden at denne utgivelsen flytter grenser og vil tvinge fram en ny definisjon av gammeldans-musikken. Endelig har norsk folkemusikk ikke noe å misunne Irland...\"

NRK2 søndag kl 19.30

Egenproduksjon fra Kulturavdelingen
Programleder Knut Borge
Prosjektleder Tone Winje
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)
http://www3.nrk.no/kanal/nrk2/spillerom/