Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 12. september 2006 kl 22.30 Bokprogrammet

Skurker og helter i næringslivet

Programleder Hans Olav Brenner. (Foto: Nils Vik)
Programleder Hans Olav Brenner. (Foto: Nils Vik)
I kveld ser Bokprogrammet på litteratur om skurker og helter i næringslivet. Vi møter blant andre forfatterne Kjell Ola Dahl og Kristian Ilner som begge har befattet seg med emnet.

Kjell Ola Dahl har skrevet en nøkkelroman om norske næringslivsledere på 70-tallet. Dette er en krønike om en norsk finansverden som har hatt stor betydning for samfunnsutviklingen i Norge, men som ikke mange har beskrevet før. Selv mener Dahl at norsk næringsliv har fått altfor lite oppmerksomhet i norsk litteratur.

Samfunnsbyggere
Mens Kjell Ola Dahl er opptatt av at næringslivstopper ikke alltid tjener penger på lovlig vis, legger Kristian Ilner vekt på gründere som samfunnsbyggere. I en ny biografi hevder han at skipsreder Hilmar Reksten ikke har fått den hederen han fortjener.

I tillegg skal det handle om hvordan amerikanske Barbara Ehrenreich avdekker kapitalismens baksider i sin nye bok. Bokprogrammet ser også bakover i tid, og minnes Dag Solstads kontroversielle bok om Aker-konsernet.

Om serien
Bokprogrammet er NRKs litteraturserie. Gjennom åtte programmer i høst møter programleder Hans Olav Brenner forfattere i både inn- og utland.

Hver uke forteller også en person om en bok som har forandret hans eller hennes liv.

Egenprodusert litteraturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900


LENKER
  • Les mer