Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 søndag 20. juli 2008 kl 19.00 Kos og kaos

Barn og konsum

Klaus Sonstad er programleder for den nye serien
Klaus Sonstad er programleder for den nye serien "Kos og kaos", for voksne – om barn (Foto: Gosu Design House)
Denne episoden av Kos og kaos handler om barna i konsumsamfunnet. Hvorfor kjøper vi så mye til barna våre? Hvordan er det å være barn og forbruker i verdens rikeste land?

Hvorfor fyller vi barnerommene opp med leker, klær og ting? Programleder Klaus Sonstad og forbruksforsker Ragnhild Brusdal putter et barn i et lekelaboratorium, og ser hva som skjer.

Vi skal også møte en sjuåring som har mindre enn klassekameratene sine. Han og moren viser oss hvordan det er å være fattige i verdens rikeste land.

Kos og kaos reiser til Kina for å besøke en av de små keiserne, et enebarn med langt høyere levestandard enn foreldrene vokste opp med.

Kveldens gjest er millionær og pappa Christian Vennerød.

programmet
"Kos og kaos" er en serie i åtte deler for voksne - om barn. Temaer som blir tatt opp, er oppdragelse, barn i konsumsamfunnet, vennskap, seksualitet, barnehage og skole, forventninger fra foreldre, omsorgssvikt og de nye familiekonstellasjonene.

Programleder er Klaus Sonstad, og han inviterer gjester som snakker om ulike sider av foreldrerollen. Gjestene er Carl I Hagen, Trond-Viggo Torgersen, Christian Vennerød, Vibeke Løkkeberg, Jonas Gardell, Øystein Dolmen, Eli Rygg og Anne B Ragde.

Sonstad er kjent som Odin i "Are og Odin" på P3. I tillegg til sin radiokarriere har han bakgrunn som avisjournalist, og han har de siste årene hatt en spalte i Adresseavisen hvor han har skrevet om foreldre og barn.


Produsert av Rubicon Film
Produsent: Lasse Greve Alsos
Programleder: Klaus Sonstad
Presse: Hans T. Wiig, 23 04 96 23/930 96 112
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no