Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 22. august 2010 kl 20.05 Mesteren og Margarita

Virkelig galskap


Etter at Berlioz blir drept akkurat slik den mystiske Woland beskrev, blir Bezdomnyi fra seg av fortvilelse, frustrasjon og forvirring over hva han har opplevd.

I parken anklager Bezdomnyi professor Woland for å ha forårsaket Berlioz’ død. Woland later som om han ikke forstår, og spaserer rolig bort. En mann i sjakkrutet dress og en enorm katt tar ham igjen og spaserer med ham. Bezdomnyi forsøker å innhente dem, men uansett hvor raskt han løper, klarer han ikke å komme nærmere.

Bezdomnyi sperres inne
Bezdomnyi er på randen av sammenbrudd, og i bare undertøyet dukker han opp på restauranten til Moskvas forfatterforening. Gjestene der tolker den usammenhengende bablingen hans om den mystiske Woland som et tegn på at mannen er forrykt, og stakkars Bezdomnyi føres vekk til en institusjon. Der forteller han en lege hele historien, om Woland og hvordan han plutselig var til stede i Jerusalem sammen med Pontius Pilats. Legen kan dermed bekrefte at mannen har mistet forstanden.

Om serien
Denne adapsjonen av en den verdenskjente romanen "Mesteren og Margarita" kombinerer Moskvas yrende liv på 30-tallet med mystiske karakterer og atmosfære, kjærlighet og tragedie, Gud og djevelen - og evige filosofiske spørsmål.

På 1930-tallet gjestes Moskva av Satan selv, forkledd som Woland, en "magiker" av ukjent opprinnelse. Woland ankommer byen med et merkelig følge som inkluderer betjent Fagotto kledd i et grotesk antrekk, Behemoth - en skøyeraktig, skyteglad og pratsom katt, Azazello - en leiemorder med hoggtenner, den bleke Abadonna med sitt drepende blikk samt heksen Gella.

Mesteren er en bitter mann. Hans historiske roman om Pontius Pilatus er blitt refusert, og på grunn av dette snur Mesteren ryggen til alt i den virkelige verden, inkludert hans hengivne kjæreste Margarita.

Margarita får så et tilbud fra djevelen; hun skal få innvilget et ønske hvis hun går med på å bli forvandlet til en heks på hans store midnattsball.

Russisk dramaserie fra 2005 i ti episoder
Basert på Mikhail Bulgakovs klassiske roman ved samme navn
Originaltittel: Мастер и Маргарита (Master & Margarita)
Regissert av: Vladimir Bortko
Kontaktadresse for presse: e>1, 41 42 88 00
TV-seere kan kontakte Publikumsservice, 815 65 900, info@nrk.no