Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 16. november 2013 kl 22.25 Siste tango i Halifax

En ny sjanse


En dramakomedie om tapt kjærlighet og nye muligheter inntar skjermen på lørdagene. To av Storbritannias største stjerner, Derek Jacobi og Anne Reid, spiller hovedrollene i den kritikerroste BBC-serien "Siste tango i Halifax".

Celia og Alan er begge i 70-årene og har ikke truffet hverandre siden de var ungsomskjærester. Nå gjenopptar de kontakten via internett, og følelsene blusser opp igjen.

Forholdet blir en bekreftelse på at kjærlighetens makt er uavhengig av alder. Men døtrene deres er ikke like begeistret. De to kvinnene er begge i midten av 40-årene, men det er også det eneste de har felles. Fra første øyeblikk er de som hund og katt.

Drama
Alans datter, Gillian (Nicola Walker), er enke og har lett for å havne til sengs med feil personer. Den arrogante og ambisiøse Caroline (Sarah Lancashire), som er Celias datter, har problemer med sin utro ektemann. I og for seg ønsker ingen av dem å stå i veien for foreldrenes lykke. Men med alt dramaet de skaper rundt sine egne liv, er det er akkurat det de gjør.

Manusforfatter til serien er Sally Wainright, kjent for serier som "Unforgiven" og "Scott & Bailey". Hun skal ha blitt inspirert til å skrive serien av sin mor, som fant lykken med en barndomskjæreste i moden alder.

Serien fikk strålende kritikker og gode seertall både i Storbritannia og USA, og ble tildelt den britiske BAFTA-prisen for beste dramaserie 2012. Innspillingen av sesong 2 startet sommeren 2013.

Britisk dramaserie
Originaltittel: Last Tango in Halifax
Produksjon: BBC (2012)
I rollene: Derek Jacobi, Anne Reid, Sarah Lancashire, Nicola Walker m.fl.
Presseansvarlig: Helene Amlie, 23 04 77 51,951 00 299
Publikum kan kontakte Publikumsservice, 23 04 70 00