Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 fredag 2. april 2010 kl 19.55 Film: Finding Neverland

"Peter Pan" blir til

Kate Winslet og Johnny Depp har hovedrollene i
Kate Winslet og Johnny Depp har hovedrollene i "Finding Neverland". (Foto: FilmColony/Key Light Entertainment
I "Finding Neverland" møter vi Johnny Depp i rollen som forfatteren J.M. Barrie, mannen som skapte "Peter Pan". Filmen innhentet 7 Oscar-nominasjoner.

Den vellykkede skotske dramatikeren J.M. Barrie ser at hans siste skuespill får det ellers så dannede publikumet i det edwardianske England til å gjespe av kjedsommelighet. Det er åpenbart for ham at han trenger ny inspirasjon.

Dette finner han helt uventet en dag han går sin daglige tur med hunden Porthos i Kensington Gardens i London. Der møter han familien Llwewlyn Davies, fire farløse gutter og deres vakre mor.

Fortapte brødre
Til tross for misbilligelse fra guttenes iskalde bestemor og fra Barries egen kone blir han venner med familien. Han lærer guttene tricks, hvordan de skal kle seg ut og han introduserer dem til diverse leker og rampestreker. Han fører dem inn i en verden med slott, konger, cowboyer, indianere og sjørøvere, og brødrene leker at de er de fortapte guttene fra "aldri-land" – barn som ikke vil vokse opp.

Ut fra det han observerer i denne leken skaper Barrie sitt mest berømte mesterverk, "Peter Pan". Først er teaterkompaniet skeptiske, og hans lojale produsent Charles Frohman er bekymret for om dette vil føre til hans konkurs. Men Barrie setter i gang prøvene og sjokkerer skuespillerne ved å be dem utføre ting de aldri tidligere har gjort - fly tvers over scenen, utkledd som alver og ellers iført hunde- og krokodillekostymer.

Men, akkurat idet Barry skal presentere "Peter Pan" for publikum, griper skjebnen inn. Dette fører til at både forfatteren og de han er mest glad i blir satt på en stor prøve.

Filmen er sendt tidligere

Amerikansk drama fra 2004
Originaltittel: Finding Neverland
Med Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell og Dustin Hoffman
Regi: Marc Forster
Kontaktadresse for presse: presse@nrk.no, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservise, tlf 815 65 900 info@nrk.no