Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. mars 2008 kl 23.10 Krimvakta

Barn i fokus

Laila Back etterforsker mulig barnemishandling i kveldens episode (Foto: Novemberfilm)
Laila Back etterforsker mulig barnemishandling i kveldens episode (Foto: Novemberfilm)
Ingenting er mer sårt enn små barn som blir utsatt for overgrep. I kveld etterforsker Krimvakta en mulig barnemishandling. I tillegg gjennomfører de en storstilt aksjon mot antatt pedofile.

Oddleif Sveinungsen og hans team er på plass når Oslo-politiet vil gjennomføre en større aksjon mot pedofile i hovedstaden. De er mange på jobb denne dagen slik at mulige mistenkte blir pågrepet på det samme tidspunktet. Det blir en storstilt aksjon der politiet gjør flere oppsiktsvekkende funn.

Samtidig har Krimvakta fått en bekymringsmelding fra et sykehus. En liten baby er tydelig skadet og legene mistenker foreldrene for å ha gjort det med vilje. Da er det Krimvakta og Laila Backs oppgave å avhøre foreldrene. Dermed blir både mor og far tatt inn til en samtale.

Om serien
For første gang har Krimvakta i Oslo sluppet tv-seerne inn i sin hverdag. Resultatet er blitt et unikt innblikk i livet ved landets travleste etterforskningsavdeling. Her samles trådene fra døgnets små og store tragedier i hovedstaden.

Krimvakta holder til i sjette etasje på politihuset på Grønland. De ca 40 sivilkledde etterforskerne jobber kontinuerlig, fordelt på tre skift. I tre måneder fulgte et tv-team politietterforskerne døgnet rundt; på utrykninger, på åsteder, i krevende avhørssituasjoner, men også i sosiale sammenkomster på og utenfor jobben.

Vi blir kjent med tre sentrale politifolk; Laila Back, Kjell Pedersen og Oddleif Sveinungsen. Alle tre erfarne politietterforskere, og med ansvar for hvert sitt vaktlag.

I løpet av perioden tv-teamet følger Back, Pedersen og Sveinungsen etterforsker de 13 branner, 16 voldtekter, 90 dødsfall, flere titalls voldssaker og to drap.

Sendt tidligere.

Norsk innkjøpt dokumentarserie (2005)
Produsert av: Novemberfilm as
Produsent: Kjetil Johnsen, tlf. 22 37 55 55/90 74 35 65
Pressekontakt: Hilde Ljøen, tlf. 23 04 72 36
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.noLENKER
  • Les mer: