Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 9. desember 1999 kl 21.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 torsdag 9. desember kl 21.30
Filmredaksjonen NRK

Svensk filmpremiere

Denne uken er det kun én premiere å se fram til, den svenske komedien \"Utro med nissen?\" Men fortvil ikke. Filmredaksjonen har nemlig vært i New York for å finne interessant stoff til sendingen.

Er du fan av Tim Burtons fantastiske verden, har du noe å se fram til. I februar neste år kommer hans versjon av \"Sleepy Hollow\" - en historie som har fascinert filmskapere siden 1896. Den ble sist filmatisert i 1958, i en animert Disney-versjon. Nå er det altså den eventyrglade Tim Burton (\"Beetlejuice\", \"Edward Saksehånd\", \"A Nightmare Before Christmas\") som skal prøve seg.På rollelisten står ingen ringere enn Johnny Depp og Christina Ricci. Brita Møystad Engseth reiste helt til New York for å slå av en prat med trekløveret. Intervjuet med Johnny Depp kommer i neste sending, 16. desember.

24 i sekundet
Filmredaksjonens spesialreporter Pål Bang-Hansen var til stede da den nye filmboken for barn ble lansert denne uken. Boken er en del av en serie om barns kunstopplevelser og er skrevet av Bjørn Sortland og Lars Elling.

Helsereisen
er en smal film med tyngde. \"Selskapsreisen\" husker du sikkert? Nå er regissør/skuespiller Lasse Åberg her med et nytt reisemål å harselere over, nemlig \"Helsereisen\". Jon Skolmen spiller som vanlig en av hovedrollene, og Else Karine Archer i Filmredaksjonen har truffet ham - bak tykke lag med ansiktsmaske...

Anna og kongen
Dette er også en gjenganger på filmlerretet. Det dreier seg om en nyinnspilling av klassikeren \"The King and I\". Historien er filmatisert flere ganger, og er attpå til sann. Denne gangen får vi se Jodie Foster og Chow Yun-Fat i rollene som kongen og guvernanten. Regien er ved romantikeren Andy Tennant (\"Evig din\" -98). Brita Møystad Engseth har sett nærmere på denne storslagne filmen, og gjerne vil vise deg noen klipp.

Utro med nissen?
Ukens eneste premiere er svensk. Regissøren Kjell Sundvall (\"Jegerne\", \"Den siste kontrakten\") har denne gangen laget en moderne komedie rundt temaet Jul med mine, dine og våre barn. Else Karine Archer anmelder filmen.

NRK2 torsdag kl 21.30
NRK1 torsdag kl 00.35

Prosjektleder: Haagen Guttu
Programleder: Else Karine Archer

Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41