Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 26. august 2001 kl 19.45 Komiprisen 2001: "Oluf"

Kåring av Tidenes type

Oluf er nordlendingen som erobret hele Norge. Arthur Arntzen er alter ego (Foto: NRK)
Oluf er nordlendingen som erobret hele Norge. Arthur Arntzen er alter ego (Foto: NRK)
Komiprisen skal deles ut i en direkte sending fra Sentrum Scene i Oslo lørdag 1. september. I den forbindelse får seerne mulighet til å kåre tidenes morsomste type. Seks kvelder frem til prisutdelingen presenteres noen av kandidatene, og i kveld møter vi ”Oluf” og hans alter ego, Arthur Arntzen. Tande-P er intervjuer.

Nordlendingen ”Oluf” fra Raillkattlia er en figur hele Norge kjenner og er glad i. Olufs ramsalte replikk og ditto karakteristikker av kona Emma og sønnen Lars er blitt folkeeie.

Avstemningen
En jury skal avgjøre hvem som til slutt blir hedret med tittelen ”Tidenes type”, etter at det norske folk har sagt sin mening. En del av avstemningen kommer til å bli holdt på NRK.no, VG nett og VG papir. Flere opplysninger blir gitt i programmet.

Publikum kan velge blant rundt 20 kandidater, men det er altså bare seks av dem som får egne programmer. I tillegg til ”Oluf” møter vi:

Mandag 27. august kl 22.00
”Tyristsjef Johannesen” – unnskyld Ottmar Johannesen, en turistsjef med til dels fantasifulle og dristige opplegg for våre tilreisende gjester. Johannesen var på mange måter forut for sin tid når det gjelder ekstremsport… Harald Heide Steen jr. forteller hvordan figuren ble til. Tande-P er lattermild intervjuer.

Tirsdag 28. august kl 20.00
Rolv Wesenlunds figur ”Fleksnes” har hatt stor gjennomslagskraft, ikke bare i Norge, men i hele Norden. Marve Fleksnes er prototypen på en gjennomsnittsnordmann: bråkjekk, påståelig og sårbar. Tande-P og Rolv Wesenlund snakker om fenomenet ”Fleksnes”.

Onsdag 29. august kl 20.00
”Flettfrid Andresen” er den klarerte, kondisjonerte fine fruen fra Øvre Singsaker i Tråndhjem. Flettfrid og ”venninderne”, særlig Dutta Møst, har kommentarer og meninger om det meste. Og blir det for ille, så setter Flettfrid pumpsen ned, det er det ingen tvil om. Vi møter skuespilleren Jacob Margido Esp i samtale med Tande-P.

Torsdag 30. august kl 20.00
”Fridtjof” feide inn på motorsykkel som et friskt pust for få år siden. ”Den satt i sikringsboksen”, som Fridtjof ville ha sagt. Fridtjof har ellers sørget for å sette Ytre Enebakk på kartet – og ligningssjefens kone i ekstase rett som det er. Øivind Blunck og Tande-P snakker ut om tingene.

Fredag 31. august kl 19.55
”Vaktmester’n” i Trond-Viggo Torgersens skikkelse viste seg første gang i programmene ”FreDan” og ”LørDan”. Programleder Dan Børge Akerø visste aldri når ”vaktmester’n” dukket opp for å flytte lamper, rive vegger, male gulvet eller betro Akerøs gjester i studio hemmeligheter om ”kona mi, Margaret”. Trond-Viggo Torgersen og Tande-P runder av denne serien som skal hjelpe publikum å kåre ”Tidenes morsomste type”.


Egenprodusert underholdning
Programleder Alf Tande-Petersen
Prosjektleder Jon Ola Sand
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Oluf er nordlendingen som erobret hele Norge. Arthur Arntzen er alter ego (Foto: NRK)
2. Tyristsjef Ottmar Johannesen, i Harald Heide Steens skikkelse, fikk boltre seg fritt og hemningsløst, blant annet i radioen sammen med Totto Osvold (NRK-foto: Sverre A. Børretzen)
3. Rolv Wesenlund som Marve Fleksnes – ur-nordmannen i våre hjerter…(Foto: NRK)
4. Fru Flettfrid Andresen (Jacob Margido Esp) i et særdeles klarert øyeblikk… (Foto: Jon Eeg/Scanpix)
5. Fridtjof (Øivind Blunck) har et godt grep på ”Tændis” (Foto: Tor Kvello/Se og Hør)
6. ”Men det skal da ikke gå ut over meg”. Vaktmester’n, i Trond-Viggo Torgersens skikkelse, i kjent positur (Foto: Odd Steinar Tøllefsen/Scanpix)