Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 27. desember 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Førstemann til Monte Carlo

Programleder Jeremy Clarkson (til venstre) og hans venner David May og Richard Hammond er tilbake med flere originale biltester. (Foto: BBC)
Programleder Jeremy Clarkson (til venstre) og hans venner David May og Richard Hammond er tilbake med flere originale biltester. (Foto: BBC)
Hva går raskest fra London til Monte Carlo - å kjøre en Aston Martin eller å ta tog? Dette viktige spørsmålet får vi svar på i kveldens sesongpremiere av det smått eksentriske bilprogrammet "Top Gear – tut og kjør".

Det er ingen helt vanlig bil det dreier seg om. Ikke bare er det en Aston Martin, men en splitter ny utgave av modellen DB9. Vi snakker 460 hestekrefter og 12 sylindre, mer enn godt nok til å være i Monte Carlo før du kan si "casino". Men så var det trafikken da... Er det faktisk raskere å ta toget, og kanskje hakket mer komfortabelt?

I tillegg til kappkjøring til Monte Carlo, blir det en titt på en ny versjon av Lotus Elise. Den er tilpasset amerikanske spesifikasjoner, har fått ny motor og skiftet navn til Lotus Exsige. Bilen er spartansk utstyrt, men den har noen hemmeligheter på lur. Programleder Jeremy Clarkson viser oss hvilke.

Innkjøpt motorserie fra BBC Library (2004).
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Gary Hunter
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup 23 04 98 41 (92 01 55 79),