Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 13. mars 2005 kl 21.15 James Bond: Tomorrow Never Dies

James Bond mot farlig mediemogul

Pierce Brosnan som James Bond i
Pierce Brosnan som James Bond i "Tomorrow Never Dies" (Foto:United Artists)
I dette 18. kapitlet i James Bonds 35-årige historie får James Bond (Pierce Brosnan) greie på at milliardæren og mediemogulen Elliot Carver (Jonathan Pryce) sender manipulerende og ensidig informasjon gjennom sitt private satellittsystem til alle verdens hjørner. Carver går ikke av veien for å starte en tredje verdenskrig for å nå sitt mål om verdensherredømme.

I krig og kjærlighet er alt tillatt, og Carver stjeler i hemmelighet et slagskip og angriper et britisk marinefartøy. Han gir kineserne skylden. Bond skaffer seg tilgang til Carvers selskap i Hamburg, og der møter han journalisten Wai Lin (Michelle Yeoh) som viser seg å være kinesisk agent. I løpet av et kort stevnemøte fornyer også Bond vennskapet med Carvers kone, Paris (Teri Hatcher).

Carver setter Stamper (Götz Otto) og noen andre skurker på jobben med å kvitte seg med James Bond, men han unnslipper angriperne ved hjelp av noen nye tekniske innretninger. I Sørøst-Asia dykker Bond og Wai Lin ned i det sunkne britiske skipet, men denne gangen blir de tatt til fange av Stamper, påsatt håndjern og sendt til Saigon. Her skjer flukten på motorsykkel.

For å stanse Carvers verdenskrigsplaner, drar de to agentene til Carvers stjålne slagskip, hvor en langdistanserakett er rettet mot Beijing…

Amerikansk action thriller (1997)
Originaltittel: "Tomorrow Never Dies"
Med: Pierce Brosnan, Jonathan Pryce, Michelle Yeoh, Teri Hatcher, Joe Don Baker, Ricky Jay, Götz Otto
Regi: Roger Spottiswoode
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78