Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 8. september 2001 kl 20.25 Rolf Just Nilsen for alltid i våre tanker

Gledessprederen som døde altfor tidlig

Rolf Just Nilsen i et av NRKs studioer i 1980, et år før han døde (Foto: Jan Nordby)
Rolf Just Nilsen i et av NRKs studioer i 1980, et år før han døde (Foto: Jan Nordby)
Det er i år 20 år siden Rolf Just Nilsen døde, bare 50 år gammel. Andreas Diesen har i den anledning funnet fram store øyeblikk fra denne allsidige gledessprederens spennende scene- og fjernsynsliv.

- Det er utrolig at 20 har gått. Så nært er minnet om et menneske som viet livet til å glede og underholde andre. Dessuten huskes Rolf Just Nilsen også som et varmt og omsorgsfullt menneske, sier Andreas Diesen

Programmet flyter over av glade gjensyn, for eksempel hans glitrende parodier, møte med Caprinos fjernsynsfigur ”Televimsen”, biter fra musikalen ”Spelemann på taket” og ikke minst det klassiske revynummeret ”Fiskeribølgen”. Programmet inneholder også en mengde glimt som ikke har vært vist noe særlig etter Rolf Just Nilsens bortgang i 1981.

Rolf Just Nilsens var kjent som en frodig og satirisk revykunstner med et stort imitasjonstalent. Han feiret også betydelige triumfer i musikaler, blant annet som Lillemann i ”Stopp verden, jeg vil av”, Tevye i ”Spelemann på taket”, Bellami i ”Fantastics” og Sancho Panza i ”Mannen frå La Mancha”. Hans innsats som sanger spente vidt, fra bravurnummeret ”Operasangeren” til popmusikk og viser, og han gjorde et stort antall plateinnspillinger.

Egenprodusert underholdning
Programansvarlig Andreas Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1. Rolf Just Nilsen i et av NRKs studioer i 1980, et år før han døde (Foto: Jan Nordby)
2. Rolf Just Nilsen var et imitasjonstalent av de helt store. Grammofonplatene med ”politikerdebattene”, hvor Rolf Just Nilsen var alle stemmene, var svært populære. (Foto: Erik Schibbye)
3. Rolf Just Nilsen gjorde stor lykke med å parodiere sin onkel Leif Juster, her som ”sint mann” (Foto: Erik Schibbye)