Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 1. april 2011 kl 22.30 Ari og Per

I høye hæler


Bilder av Ari Behn i dameklær har blitt publisert over alt, men hvordan var møtet hans med transemiljøet i Barcelona egentlig? I kveld vises programmet der Ari og Per får møte superkjendisene i den spanske byens underverden.

Under opptakene i Barcelona som pågikk i høst, ble produksjonsteamet straks omringet av paparazzier. Transemiljøet i Barcelona er viden kjent, og "damene" er superkjendiser i hjemlandet. Det tok heller ikke lang tid før en av fotografene dro kjensel på Ari Behn og fyrte løs med kameraene.

I dag er Spania er kjent for sin liberale homse- og transearena, men det har ikke alltid vært slik. Helt frem til slutten av 1970-tallet var homofili kriminelt i Spania. Under General Franco ble homofile og transseksuelle fengslet og sendt til forbedringsleirer. Carmen de Mairena (78), Barcelonas transvestittdronning, ble fengslet flere ganger. Ari og Per møter henne i hennes bordell og hjem. I tillegg treffer de Alberto Rodrigez alias Evita Clittorina som tar dem med ut i Barcelonas natteliv.

Og skal man portrettere transe- scenen, må man trekke i kvinneklær. Dette er en grense som ikke er helt enkel å overskride for våre to hovedpersoner!

Om serien
Ari Behn og Per Heimly har reist ut i verden for å besøke uvanlige miljøer, usedvanlig spesielle mennesker med historier som vil få oss til å le og til og med gråte. To gode venner med et åpent sinn får en opplevelse for livet. Gjennom seks halvtimes episoder får tv-seerne bli med på Ari og Pers reiser. De inviterer oss med inn i sitt vennskap, i sine betraktninger om livet og de menneskene de møter. Per fotograferer underveis og er den mest observerende, mens Ari går rett på menneskene, nysgjerrig og vitebegjærlig. Pers bilder er brukt som et formgrep gjennom serien og gir dybde til programmene.

På hver reise får de en oppgave som de må løse. Denne utfordringen henger sammen med det miljøet de besøker og får Ari og Per til å se på livene til dem de møter med helt nye øyne.

Dokumentarserie 2011
Produsert av: Rubicon TV
Produsent: Vibecke Rolland
Prosjektsjef, NRK: Barbara Jahn
Pressekontakt: Sidsel Linden, 23 04 98 41/909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900