Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 30. september 2000 kl 20.25 På grensen: Gode fysiske verdier

På grensen: Gode fysiske verdier (ttv)


NRK1 lørdag 30. september kl 20.25
På grensen (3:8)

Gode fysiske verdier

Grensevaktene Runar og Conny skal utsettes for den årlige helsekontrollen i kveldens episode. Samtidig irriterer Barbro vettet av sin husvert, kjøpmannen Leif.

Conny bekymrer seg for fettprosenten og nekter å innta frokosten bestående av egg og bacon før helsekontrollen. Han finner også en snedig måte å lure helsekontrollørene på ved å bytte ut sin egen tisseprøve med urinen fra et atskillig sterkere vesen enn han selv.

Barbro er til stor irritasjon for husverten og kjøpmannen Leif. Hun har hylt hele natten fordi hun ikke får til et kapittel i boken sin. Hun klager på at veggtapetene på rommet hennes forstyrrer henne i skrivearbeidet, og forlanger at Leif skal bytte den ut. Men Leif er slett ikke sjarmert av henne og er vond å be.

Men Runar og Conny er fortsatt like fascinert av Barbro, og når Runar etter en blodprøve får et kortvarig hukommelsestap og blir til en fransk hertug, vinner han Barbros hjerte. Til Connys store fortvilelse.

Svensk-norsk samarbeid
NRK Drama og SVT Drama Göteborg har lange tradisjoner i å samarbeide om såkalte sitcom-serier. Dette samarbeidet har i årenes løp ført til suksesseriene \"Fleksnes\", \"Albert og Herbert\" og \"Fredrikssons Fabrikk\". Nå var det på tide å skape en serie sammen igjen, og denne gangen ble manusforfatterne Ulf Malmros og Lars Vasa Johansson engasjert til å skrive manuset.

Hovedpersonene
Runar (Ingar Helge Gimle) og Conny (Claes Månsson) har tilbrakt hele sitt arbeidsliv på grensestasjonen mellom Norge og Sverige, og tiden har stått litt stille. Så kommer Barbro (Gunnel Fred) og roter det til. Hun har flyttet fra storbyen for å leve et idyllisk liv på landet, og hennes ambisjon er å skrive bok. Nå starter en klønete kamp mellom Runar og Conny om Barbros oppmerksomhet.

Sigmund Sæverud spiller kjøpmannen Leif som er en sentral person i serien, mens Mathias Calmeyer og Tone Helly-Hansen gestalter forskjellige roller som norske menn og kvinner. Også svenske Ingemar Carlehed fremtrer i ulike roller som svenske kvinner.

NRK1 lørdag kl 20.25

Samproduksjon NRK Drama og SVT Drama Göteborg
Produsent: MTV Produktion
Medvirkende: Ingar Helge Gimle, Claes Månsson, Gunnel Fred, Sigmund Sæverud, Tone Helly-Hansen, Ingemar Carlehed og Mathias Calmeyer
Regi: Göran Parkrud
Prosjektleder NRK Drama: Hallvard Blekastad
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956 (anne.bekkevold@nrk.no)

Bilde
Ingrid Janbell spiller den kvinnelige legen som skal sjekke tollbetjentenes helse i kveldens På grensen. (Foto: SVT Göteborg)