Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 1. desember 2005 kl 21.15 Filmplaneten

Lars von Trier

Mikal Olsen Lerøen har møtt Lars von Trier. (Foto: NRK)
Mikal Olsen Lerøen har møtt Lars von Trier. (Foto: NRK)
Danske Lars von Trier er Nordens mest kjente nålevende filmskaper. Han er også den mest eksentriske – berømt og beryktet for vekslende temperament og rigide dogme-regler. Mikal Olsen Lerøen har møtt von Trier.

von Trier debuterte med "Forbrytelsens element" i 1984. Filmen var tydelig inspirert av film noir og tysk ekspresjonisme, og den vant Technical Grand Prix ved filmfestivalen i Cannes. Senere fulgte fiaskoen "Epidemic" i 1987, før han slo gjennom med "Europa" i 1991. Denne vant den prestisjetunge juryprisen i Cannes.

Dogme
For den jevne kinogjenger er von Trier best kjent for dogmefilmer, særlig "Idiotene", "Breaking the Waves", "Riget" og "Dancer in the Dark". Flere av dem har vært både kritiker- og publikumssuksesser. Hva driver ham? Hvordan tenker han som filmskaper? Hvilke krav stiller han til sine medarbeidere? I Filmplaneten kommer vi von Trier tettere på livet, blant annet gjennom intervjuer med Nicole Kidman og Stellan Skarsgård.

Om serien
Filmplaneten er programmet for alle som er interessert i film og filmstjerner. Programleder Mikal Olsen Lerøen er uhelbredelig filmentusiast som tar seerne med på de viktigste filmfestivalene, orienterer om hva som skjer, presenterer nyheter, intervjuer store og små stjerner og gir eksklusive sniktitter på kommende filmer.

Egenprodusert filmprogram fra NRK Kultur (2005)
Programleder: Mikal Olsen Lerøen
Prosjektleder: Folke Gravklev
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup, tlf 2304 7751/9201 5579