Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 18. mai 2006 kl 19.55 Oljeriket

Familieliv og følelser

Oddbjørn Krumsvik er gift med Anita og har fire barn. Tidvis synes han det er vanskelig å være borte fra dem to uker i strekk. (Foto: Bjørg Langeland)
Oddbjørn Krumsvik er gift med Anita og har fire barn. Tidvis synes han det er vanskelig å være borte fra dem to uker i strekk. (Foto: Bjørg Langeland)
Oddbjørn Krumsvik fra Jørpeland har jobbet 16 år i Nordsjøen. I kveld møter vi ham hjemme hos familien der han er i full gang med å planlegge datterens konfirmasjon.

Oddbjørn er ventilmekaniker på Gullfaks C, men når vi møter ham i kveld, er han hjemme hos familien på Jørpeland. Oddbjørn har planlagt nøye slik at han har fri når datteren Veronica skal konfirmeres. For er det noe Oddbjørn vet, er det hvor vondt og vanskelig det kan være å jobbe i Nordsjøen når det skjer viktige ting på hjemmebane. Det erfarte han da moren døde for en stund tilbake. - Det spesielle med å ha en slik jobb, er at alt som er vondt blir hundre ganger sterkere når du reiser ut, sier han.

Usikre jobber?
På Gullfaks C har Ingelill Handeland lagt bak seg ni måneder som lærling. I kveld får hun testet seg selv og vist hva hun har lært. Ingelill stortrives på Gullfaks C og håper på en fremtid i Nordsjøen. Men på land truer nedbemmaningsspøkelset…

Gullfaks-direktør Lars Christian Bacher møter sterk motbør blant representantene for sine ansatte, og har en lang vei å gå før de kan komme til enighet. Felles for dem alle er likevel ønsket om en lang levetid for oljelivet i Nordsjøen.

Om serien:
I åtte episoder følger vi et knippe mennesker som bor og jobber i Nordsjøen. Siden høsten 2004 har NRK fulgt et skift på jobb og hjemme på land, noe som har resultert i et unik innblikk i norsk oljevirksomhet og livet til dem som jobber der.

Livet om bord på oljeplattformen Gullfaks C kan nærmest betraktes som et lite minisamfunn. Her bor og jobber til enhver tid om lag 200 mennesker. Hvem er egentlig disse menneskene som en tredjedel av året forlater familien og fastlandet for å jobbe og bo på en plattform i Nordsjøen? Og hva er det egentlig de gjør der ute? I serien møter vi mennesker i ulike yrkesgrupper som alle er viktige for å holde produksjonen i gang.

Egenprodusert dokumentarserie fra NRK Bergen (2006)
Prosjektleder: Ole Egil Størkson
Pressekontakt: Marianne Vinje, tlf 23 04 99 18/988 588 80,
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 (mail: info@nrk.no)