Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 21. april 2013 kl 20.05 Arkeologene: Jakten på jegerne

De første jegerne


Gjennom stadig varmere tider følger jegerne etter byttet sitt til fjells. Programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen drar til Norges tak, Jotunheimen, og ser på sporene etter jegerne der for flere tusen år siden.

I mer enn ni tusen år har menneskene jaktet på reinsdyr og satt spor etter seg i fjellet. Med klimaendringene smelter snøfonnene i høyfjellet raskt, og det bringer fram skjulte skatter fra fortiden - en gammel sko, en kjortel og jaktutstyr. I dette programmet om arkeologene jakter Arne Hjeltnes og Frode Iversen på fortidens jegere.

Om serien:
Arkeologene er en dokumentarserie – ikke for arkeologer, men MED arkeologer. Drømmen om å finne gullskatten er et håp hos mange, og den jakten tar programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen seerne med på gjennom åtte episoder.

Jorda og landskapet rundt oss er fullt av spor etter tidligere beboere. For arkeologene er selv gamle søppelfyllinger og kokegroper verdifulle skattekister som gir bilder på livet før oss. I denne serien leter programleder Arne Hjeltnes og arkeolog Frode Iversen etter nye svar på gamle mysterier.

Egenprodusert dokumentarserie i åtte deler
Programleder: Arne Hjeltnes
Prosjektleder: Øystein Økter
Presseansvarlig: Silje Marie Lien, tlf: 23 04 41 01/97 52 52 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900