Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 3. februar 1999 kl 20.30 Alternativ sunnhet

Alternativ sunnhet (t)

NRK2 onsdag 3. februar kl 20.30
Alternativ sunnhet (17:20)

Qi Gong i sangundervisningen
Elevene ved Det Kongelige Musikkonservatorium i København bruker den kinesiske, gymnastiske selvterapi Qi Gong i sangtimene. Læreren er den svenske sangeren Marie Bergman.
Marie Bergman lærte seg først yoga og siden den kinesiske selvterapien Qi Gong. Det skjedde for ti år siden da hun var holdt på å få et fysisk sammenbrudd.
I dag bruker hun ikke Qi Gong bare for å kunne slappe av og samle krefter mellom sine mange opptredener. Hun benytter også teknikken i sin sangundervisning, blant annet på Det Kongelige Musikkonservatorium i København. Vi møter både Marie Bergman og hennes elever i kveldens \"Alternativ sunnhet\".

Om serien
Serien bringer konkrete råd og opplysninger om forskjellige urters historie og fysiske innvirkning
på kroppen. I hvert program blir det intervjuer med forfattere bak nyere bokutgivelser fra det alternative univers. Det kan for eksempel være forfattere som har forklaringer på hvorfor danske kvinners dødelighet er uhyggelig høy sammenlignet med kvinner i stort sett alle de land det er naturlig å sammenligne seg med. Forfattere som har gode råd om hvordan kvinner kan velge alternative veier til et bedre liv, er også velkomne.
NRK2 onsdag kl 20.30

Dansk dokumentarserie i 20 deler
Originaltittel: Alternativ sundhed
Serien er laget av Lisbeth Kolind, Lotte Hveisel og Thomas Alling
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41