Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 8. juli 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Hvordan skal dette gå?

Randi øver mens regissør Arne Lindtner Næss følger med. (Foto: Annelise Jackbo)
Randi øver mens regissør Arne Lindtner Næss følger med. (Foto: Annelise Jackbo)
Det er klart for generalprøve i Tromsø Kulturhus, og deltakerne er spente på det endelig resultatet. Men de 10 skuespillerne har hatt lite tid i kulturhuset, og det vises veldig godt på generalprøven.

Det er tydelig at prøvene har humpet og gått, for det er mye som ikke stemmer når deltakerne skal kjøre gjennom revyen. Mange av skiftene går helt i ball, og Turid sitter på do når hun egentlig skulle vært på scenen.

Langt hyggeligere blir det for Thor som får besøk av datteren Grete. Hun er kommet til Tromsø for å få med seg forestillingen, og før generalprøven kommer i gang, får de hilst på hverandre.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Program Riks Tromsø
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen 23 04 72 36


LENKER
  • www.nrk.no/eldrebolgen