Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. februar 1999 kl 20.15 Offshore

Offshore (ttv)

NRK1 søndag 7. februar kl 20.15
Offshore (70)

Ove Christian Owe til \"Offshore\"
I kveld runder vi episode nummer 70 i suksesserien \"Offshore\", og her får vi for første gang treffe Vidar Bjerke, Franks sønn fra første ekteskap. Han blir spilt av Ove Christian Owe, blant annet kjent fra NRK-seriene \"Vestavind\", \"I de beste familier\" og \"Hotel Oslo\".
Vi møter Vidar Bjerke idet han er på jakt etter penger til forskning som han arbeider med på privat basis. En periode studerte han biokjemi i Trondheim, uten at han fikk noen gang fikk tatt noen avsluttende eksamen. Så drev han et oppdrettsanlegg i noen år, men etter at det ble tatt av en storm, har han vært uten arbeid. Nå oppsøker han sin gamle venninne Nina Martens i håp om at hun vil støtte prosjektet hans.
Ove Christian Owe (f. 1964), som spiller Vidar, har vært med i flere norske spillefilmer, deriblant \"Secondløitnanten\" og \"Koloss\". I 1997 hadde han en større rolle i den kritikerroste NRK-serien \"Hotel Oslo\", og han var med i NRKs første såpeserie, \"I de beste familier\". Han spilte hovedrollen i kortfilmen \"En mann\" som både vant Gullstolen på kortfilmfestivalen i Grimstad og Amandaprisen i 1997. Ove Christian Owe gikk ut fra Teaterhøgskolen i 1990 og har også sceneerfaring, fra bl.a. Trøndelag Teater, Riksteatret og Intimteatret.

Sannheten fram
I kveldens episode kommer det omsider for en dag hva som var i tønnene som ble funnet utenfor Huldra. Jonny ble i forrige episode permittert, men Torbjørn og Kalle oppdager nå at historien slett ikke er så opplagt som det så ut til. Kalle bestemmer seg derfor for å sette i gang etterforskning på egen hånd.
Hroar Torgersen har ingenting å gjøre i NorWestOil lenger. Etter at André Steinsbø ringte ham og fortalte at han var bekymret for Susanne, bestemte Hroar seg for å være en god far og engasjere seg i sin datter. Og for første gang på lang tid får vi også et lite innblikk Barbaras nye liv i USA.

Om \"Offshore\"
NRK Dramas suksesserie om livet til menneskene på oljeplattformen Huldra er nå inne i sin sjette sesong. \"Offshore\" er Norges mest populære langserie og har hatt opp mot en million seere hver uke. Serien også blitt godt mottatt av kritikerne og er solgt til svensk og dansk fjernsyn. I august i fjor ble \"Offshore\" tildelt Amanda-prisen for beste underholdningsdrama for fjernsyn. Den ble kåret til beste tv-serie 1998 av Programbladets lesere og til den mest populære dramaserien 1998 av Dagblad-leserne.
Opptakene til \"Offshore\" startet i mars 1996. Innen utgangen av 1998 hadde NRK Drama produsert i alt 91 halvtimes episoder, noe som er nok til at serien kan fortsette ut hele 1999.

I noen av rollene: Finn Schau, Mia Gundersen, Kalle Øby, Helga Mjeldheim, Frank Iversen, Anne Krigsvoll, Frank Krog, Rut Tellefsen, Anders Dahlberg, Wenche Kvamme, Suzanne Paalgard, Jarl Goli, Martine Karlsen, Håvard Bakke, Kristoffer Joner, Stine H. Varvin, Christoffer Staib og Ove Christian Owe.
\"Offshore\" har egne sider på internett: www.nrk.no/drama/offshore/
På sidene ligger konkurranser og informasjon om serien og skuespillerne. Man kan også laste ned vignetten og klipp fra sesongens episoder.
NRK1 søndag kl 20.15
Reprise onsdag kl 23.15

Bilde
\"Offshore\"-nykommeren Ove Christian Owe i rollen som Vidar Bjerke. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)

Egenprodusert dramaserie
Prosjektleder: Bitte Monn-Iversen, tlf 23 04 91 64
Manusforfatter ep. 70 - 72: Andreas Markusson
Kontaktperson NRK Drama: Ingvil Giske, tlf 23 04 80 44
Regi ep. 70 - 72: Petter A. Fastvold
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, tlf 23 04 77 51