Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. januar 2005 kl 23.30 Nattkino: Sjokolade

Smaken på livets gleder

Vianne Rocher (Juliette Binoche) lager røre i den lille byen Lansquenet
Vianne Rocher (Juliette Binoche) lager røre i den lille byen Lansquenet
"Sjokolade" er en romantisk fabel om hvordan smaken på livets gleder kan endre en person, et forhold, en by. Ingen kunne noensinne ha forestilt seg hvilken innvirkning den mystiske, fremmede kvinnen Vianne Rocher, ville få på det lille sta og tradisjonsbundne samfunnet i den rolige franske landsbyen Lansquenet.

Vinteren 1959 kommer Vianne (Juliette Binoche) og hennes åtte år gamle datter til landsbyen hvor livet har stått stille de siste hundre årene. Allerede etter et par dager åpner hun en veldig spesiell sjokoladebutikk – fylt til randen med den nydeligste konfekt som får munnen til å løpe i vann. Viannes evne til å oppfatte kundens private ønsker og tilfredsstille dem med akkurat den rette type sjokolade, vekker innbyggernes glemte appetitt, og får dem til å bli fra seg av glede og gi etter for fristelsene.

Byens adelsmann og selvutvalgte leder, Comte de Reynaud (Alfred Molina), er rystet over hvordan Vianne frister landsbyfolket med sine delikatesser. I frykt for at sjokoladen vil forderve byen, akter han å nekte alle å gå inn i Viannes butikk i håp om at det vil drive henne ut av byen for alltid.

Når den kjekke sigøyneren Roux (Johnny Depp) kommer til byen og slår seg sammen med Vianne, står en dramatisk konfrontasjon på trappene mellom de som foretrekker de gamle tradisjonene og de som nyter det nye livet de har oppdaget gjennom sjokoladens gleder.

Amerikansk spillefilm fra 2000
Originaltittel: "Chocolat"
Regi: Lasse Hallström
I rollene: Juliette Binoche. Johnny Depp, Alfred Molina, Lena Olin, Judi Dench, Peter Stormare
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83