Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 24. november 2006 kl 23.15 Sopranos

Gemene mafia-triks

Tony Soprano (James Gandolfini) på sykebesøk hos New York-bossen Phil Leotardo (Frank Vincent). (Foto: Warner Bros)
Tony Soprano (James Gandolfini) på sykebesøk hos New York-bossen Phil Leotardo (Frank Vincent). (Foto: Warner Bros)
Carmela er trist av flere grunner, og AJ blir kjent med en godt voksen jente. Tony går noen runder med New York-mafiaen, og han gjør flere framskritt.

Little Carmine, sønn av den gamle mafiabossen Carmine Lupertazzi, forsøker å megle mellom Phil Leotardo i New York og Tony Soprano i New Jersey. Tony er forbannet fordi Phils menn har "ekspedert" Vito. Og Phil undrer hvor Fat Dom er blitt av. Ham har Tonys menn gjort det av med til gjengjeld.

På møtet er alle enige om at dette koster for mye. De må komme til enighet og starte fra scratch.

Carmelas tanker
Vel hjemme fra Europa-turen får Carmela høre at Liz LaCerva har forsøkt å ta livet av seg. Liz er moren til Adriana som "forsvant" mens hun var kjæreste med Christopher, en av Tonys menn. Av og til har Carmela mareritt om dette. Hun ber Tony sette en privatdetektiv på saken, og omsider forstår Tony at han må hjelpe Carmela på en eller annen måte.

Far og sønn
I mellomtiden gjør Tony et utfall mot Phil og kjæresten hans som bor i New Jersey. Da Phil følger dama inn på hennes faste frisørsalong, står Tonys mann klar inne i byggets sikringsrom. Elektrisiteten kortslutter, gnister slår og det smeller noe forferdelig.

En tid senere merker Phil smerter i brystet. Han kollapser, diagnosen lyder på hjerteslag og Tony er rask til å besøke ham på sykehuset.

På byggeplassen der AJ må gå og samle søppel, blir gutten kjent med en kontordame i entrepenørfirmaet. Snart har han fulgt henne hjem og blitt kjent med sønnen hennes. Da hun kommer på julemiddag til Sopranos, bemerker Carmela at hun er ti år eldre enn AJ – òg puertoricaner.

"Men hun er i det minste katolikk," repliserer Tony.

Om serien
Handlingen er lagt til New Jersey, like ved New York. Dette er kjerneområdet for Tony Soprano og hans familie, både i privat og profesjonell forstand. Tony strever med å holde rivaliserende gjenger unna, samt å opprettholde en skjør maktbalanse innad i sin egen gruppe. Myndighetene er stadig i hælene på Tony, men foreløpig har han lykkes i å holde dem unna.

Samtidig må han forsøke å være en god og ansvarlig ektemann, noe han ikke alltid har like stort hell med. Konfliktene har vært mange med kona Carmela, sønnen A. J. og søsteren Janice. Så det er kanskje ikke så rart at Tony har behov for å lufte sine frustrasjoner hos psykiateren Dr. Jennifer Melfi.

Innkjøpt amerikansk dramaserie (2005)
Originaltittel: The Sopranos (Season 6)
Episodetittel: Kaisha
Produsert av: Warner Bros
I de viktigste rollene: James Gandolfini (Tony Soprano), Lorraine Bracco (Dr. Jennifer Melfi), Edie Falco (Carmela Soprano), Dre De Matteo (Adriana La Cerva), Michael Imperioli (Christopher Moltisanti), Dominic Chianese ("Junior" Soprano), Steven van Zandt (Silvio Dante), Tony Scirico (Paulie Walnuts), Steve Buscemi (Tony Blundetto), Jamie-Lynn Discala (Meadow Soprano), Robert Iler (Anthony Soprano jr.)
Pressekontakt: Steinar Dahl, 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no


LENKER
  • Les mer