Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. januar 1999 kl 23.15 Kodenavn Bugs

Kodenavn Bugs (t)

NRK1 torsdag 28. januar kl 23.15
Kodenavn Bugs

Pengefalsknerne
Heltene i spenningsserien \"Kodenavn Bugs\" forsøker i kveldens episode å forhindre at landet skal bli oversvømmet av falske pengesedler.
Da originaldisketten til den nye 100-pundseddelen blir stjålet, blir det hevdet at den er verdiløs uten maskinen som lager det spesielle hologrammet på de nye sedlene. Mye tyder imidlertid på at tyvene har kontakter i firmaet som har produsert hologram-maskinen på oppdrag fra myndighetene.
Ros er umiddelbart på bølgelengde med mannen som eier firmaet, millionæren Rockridge. Men hvilken rolle spiller egentlig han og hans folk i sammensvergelsen?

Om serien
\"Kodenavn Bugs\" er en britisk spenningsserie som har hatt stor suksess på BBC. Serien har hatt like store seertall som \"Østkantfolk\" og lottotrekningen i Storbritannia.
Her følger vi tre detektiver som hamler opp med alt fra terrorisme til internasjonal kriminalitet ved hjelp av avansert teknologi og utradisjonelle metoder. Hovedpersonene har hver sine spesialiteter: Ed er helikopterpilot, klatrer og kampsportutøver, Ros er dataekspert og Beckett detonerer bomber og trenger gjennom forsvarssystemer.
Den mest kjente av hovedrolleinnehaverne er Craig McLachlan som spiller Ed. Han har spilt i \"Naboer\" og også hatt flere platesuksesser, blant annet hiten \"Mona\". Jaye Griffiths, som spiller Ros, er kjent fra NRK-seriene \"Mellom frontene\", \"Bydels-Buddha\", \"Maigret\" og \"Hjertets makt\". Jesse Birdsall fikk sitt gjennombrudd som skuespiller i rollen som Beckett.
De to nye skikkelsene i serien, Jan og Alex, blir spilt av henholdsvis Jan Harvey og Paula Hunt.
NRK 1 torsdag kl 23.15

Bilde (elektronisk via NTB/Data-tv/Internett)
Ros (Jaye Griffiths) er på jakt etter pengefalsknere i kveldens episode av \"Kodenavn Bugs\".

Britisk spenningsserie
Produksjon: Carnival Films for BBC
Originaltittel: Bugs (season 3)
I rollene: Craig McLachlan, Jesse Birdsall, Jaye Griffiths
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Helene Amlie, 23 04 77 51