Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 15. desember 2003 kl 20.30 Hotellet

Rømte barn i skjul på hotellet

To barn har stukket av hjemmefra, og gjemt seg på hotellet. De ansatte er rystet. I midten Aminah (Jamile Massalkhi Rudolf) og Maria Faber (Anne-Grethe Bjarup Riis) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
To barn har stukket av hjemmefra, og gjemt seg på hotellet. De ansatte er rystet. I midten Aminah (Jamile Massalkhi Rudolf) og Maria Faber (Anne-Grethe Bjarup Riis) (Foto: Ole Kragh-Jacobsen DR/TV2)
Hvorfor har to barn rømt hjemmefra og gjemt seg på hotellet? Det er duket for stor dramatikk når barnas foreldre dukker opp for å hente dem.

Det blir ikke mindre dramatisk når Adam oppdager at Jimmy, som nå er konstituert kjøkkensjef, ikke har klart å skaffe vaktler til et fornemt fransk selskap. Nå er gode råd dyre. Heldigvis lykkes det Julie å finne en servitør som snakker fransk.

Vaktmesteren John får besøk av mannen som i sin tid skrev rapporten i forbindelse med Alices fars død. Aminah må tåle mye kritikk fra Maria, og Nikolaj foreslår å bli med Mikael hjem for å hilse på hans foreldre. Her sørger han også for å få ordnet opp i en misforståelse.

Om serien
"Hotellet" har hatt stor suksess i Danmark, og nå får også NRKs seere gleden av denne danske dramaserien som foregår på Hotel Faber, et eksklusivt hotell i en større dansk provinsby.

Vi møter hotellets eier, enken Alice Faber, og hennes tre voksne barn, Adam, Julie og Nikolaj, og de ansatte: resepsjonistene Maria og Louise, kjøkkensjefen Lasse, kokken Jimmy, servitøren Anette, stuepiken Aminah og vaktmesteren John. Hvert avsnitt er historier om hotellets folk, gjester eller andre med forbindelse til hotellet.

Hotel Faber, som har vært i familiens eie gjennom generasjoner, er bygget på ruinene etter et gammelt kloster. Det er et mystisk hotell, som reagerer på forskjellig vis hvis noen truer det eller familien Faber.

Medvirkende:
Alice Faber:Kirsten Olesen
Adam Faber: Martin Hestbæk
Julie Faber: Trine Appel
Nikolaj Faber: Paw Henriksen
Maria Faber: Anne-Grethe Bjarup Riis
John Christian Lundbye: Baard Owe
Jimmy Larsen: Søren Byder
Aminah Ahmed: Jamile Massalkhi Rudolf
Jens Kirk: Søren Spanning
Mikael: Sune Otterstrøm

Dansk dramaserie
Regi: Morten Arnfred og Morten Giese
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83