Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 10. mai 2003 kl 18.00 Tvillinger

Tvillingene på museum

Tvillingene Lise og Lotte og storebror koser seg på museet etter stengetid. (Foto: NRK)
Tvillingene Lise og Lotte og storebror koser seg på museet etter stengetid. (Foto: NRK)
Lise, Lotte og storebror elsker eventyr, og i dag skal ungene være med far på museum for å se hvordan prinser og prinsesser levde i gamle dager. Men museumsvakten er veldig streng, for på museum er det bare lov å se, ikke røre!

Dessverre kommer tvillingene ufrivillig i skade for å lage en ripe i et av maleriene. De prøver å fortelle konservatoren om uhellet, men han er så opptatt at han ikke har tid til å høre på dem. Dermed bestemmer de seg for å reparere bildet selv…

Storebror og Lotte henter malesaker hjemme, mens Lise klarer å bli igjen på museet etter stengetid. På den måten klarer de tre sammen å male over riften. Og med det samme de er på museet, bestemmer de seg for at de vil lage det om til et museum helt etter deres smak. Det viser seg snart at ikke alle er like begeistret for forandringen!

Om serien
"Tvillinger" er en ny serie i tre deler for barn. Handlingen kretser rundt tvillingene Lise og Lotte, og samhold, utfordringer, søskenkjærlighet og småkrangling er stikkord. Manusforfatter for serien er Harald Stoltenberg, Robert Stoltenbergs tvillingbror.

"Tvillinger" er Norges bidrag i en nordisk utveksling av novellefilmer for barn, og senere i vår får vi se de andre nordiske landenes bidrag.

NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert serie
Manus: Harald Stoltenberg
Executive producer: Tone C. Rønning
Pressekontakt: Sabine Skarstad, 23 04 99 18/90 18 36 10