Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 8. januar 2005 kl 21.10 Niern: Gud griper inn

Svart komedie fra Midtøsten

Filmens regissør tar i bruk en blanding av romantisk komedie og absurd humor for å kaste lys over palestinernes problemer i Israel. Et kjærestepar bor i forskjellige byer og må derfor møtes ved en israelsk kontrollpost.

På grunn av den politiske situasjonen er kvinnen forhindret fra å forlate Ramallah. Siden paret (Elia Suleiman og Manal Khader) ikke kan krysse den israelske kontrollposten mellom de to byene, møtes de på et øde sted like ved siden av.

For å takle presset av beleiringen og bevare kjærligheten, leker de med fantastiske fluktplaner.

Regissøren
Regissøren Elia Suleiman sier det slik: "Alt er personlig, alt er politikk og handler til syvende og sist om mennesker. "Gud griper inn" er ikke laget for å markere et bestemt politisk standpunkt, men det er en politisk handling å estetisere og poetisere virkeligheten slik jeg gjør. Det er en måte å gi folk rom for overveielse og frigjøring fra inngrodde holdninger og mental undertrykkelse. Film, og kultur generelt, kan foreslå en bedre forståelse av frihetsbegrepet".

Elia Suleiman vant Juryens pris under filmfestivalen i Cannes i 2002, og filmen ble kåret til beste utenlandske film under festivalen Screen International samme år.

Fransk/tysk/marokkansk drama (2002)
Originaltittel: "Yadon Ilaheyya"
Med: Elia Suleiman, Manal Khader, Nayef Fahoum Daher, George Ibrahim, George Khleifi
Regi: Elia Suleiman
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78