Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 18. april 2005 kl 21.20 Niern: Mumien

Mumiens grusomme forbannelse

Evelyn (Rachel Weisz) og broren Jonathan (John Hannah) kommer ut for noe de aldri hadde tenkt seg
Evelyn (Rachel Weisz) og broren Jonathan (John Hannah) kommer ut for noe de aldri hadde tenkt seg
Vi befinner oss i år 1719 før Kristus. I den egyptiske byen Thebes blir den ulovlige kjærligheten mellom den onde ypperstepresten Imhotep og Anck-Su-Namun, Faraos elskerinne, avslørt.

Anck-Su-Namun tar sitt eget liv, og Imhotep får den ultimate forbannelsen: Den mumifiserte kroppen hans vil leve for alltid, en grusom tilstand som bare vil opphøre hvis den råtnende kroppen hans blir oppdaget…

Legionæren
Tre tusen år senere, i 1923, kommer den kjekke legionæren Rick O’Connell (Brendan Fraser) og kameraten Beni (Kevin J. O’Connor) tilfeldigvis over de skjulte ruinene av Hamunaptra hvor Imhotep led sin skjebne verre enn døden.

Mange år senere
Mange år senere befinner Rick O’Connell seg i fengsel hvor han står i fare for å bli henrettet. Det at han kjenner eksakt til hvor Hamunaptra er på kartet viser seg å bli et nyttig forhandlingsvåpen i fengselet. De legendariske rikdommene som er gravd ned i sanden, er blitt en besettelse både for lykkejegere og arkeologer.

O’Connell inngår en aparte allianse med den vakre, men klønete egyptologen Evelyn (Rachel Weisz) og den uheldige broren hennes Jonathan (John Hannah). Trioen forlater Kairo for å foreta en reise til Hamunaptra.

Her kommer Imhoteps forbannelse til overflaten, i form av en mumie. Styrken hans er umenneskelig. Han har blant annet makt til å slippe løs Egypts ti landeplager over hele landet.

En etter en blir både forskere og lykkejegere ofre for mumiens grusomme forbannelse. Mumien tror også at sjelen til hans elskede Anck-Su-Namun har tatt bolig i Evelyn.

Amerikansk skrekkfilm (1999)
Originaltittel: "The Mummy"
Med: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Jonathan Hyde, Kevin J. O’Connor
Regi: Stephen Sommers
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78