Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 17. september 2013 kl 19.45 Drømmeturen: Svalbard

Fra ørkenen til Svalbard


Cecilie Skog og Aleksander Gamme tar på seg oppdraget med å realisere folks drømmeturer. Første stopp er Svalbard!

Vi er en nasjon av polfarere, eventyrere, tindebestigere og oppdagere. Mange av oss bærer på en drøm om å forlate hverdagen og dra ut i villmarka, men det kommer alltid noe i veien. Derfor har Cecilie Skog og Aleksander Gamme tatt oppdraget: De skal realisere folks turdrømmer!

I kveld tar de med seg Sharam og Kaweh til Svalbard. De to kameratene er begge født i en ørken og oppvokst på Oslo øst, men drømmer om en ekspedisjon med ski og pulk i Arktis.

I søknaden sin skriver de to 26-åringene at de vil slite, og Cecilie og Aleksander tar dem på ordet når de planlegger skituren. Men hvor tøft det blir, er det ingen av dem som aner før de begynner å bakse de tunge pulkene opp en tilsynelatende uendelig bakke som raskt får tilnavnet Mördarbakken.

I løpet av turen får Sharam og Kaweh oppleve Svalbard fra sin vakreste, men også mest ugjestmilde side. Og Cecilie Skog og Aleksander Gamme viser dem at det er utrolig hvor mye storm og blodslit det går an å takle med humor, sang og salsadans gjennom isødet.


I seinere program skal vi møte alenemamma Kjersti, som tar med seg barna på padle- og oppdagelsesferd i Steigen. Tommy, som har slanket seg 60 kilo, vil gå over Hardangervidda på ski. Og Camilla skal bestige farens fjell i Jotunheimen.

Om programmet
Alle har de en historie å fortelle – og i høst får vi se dem oppfylle en drøm de lenge har båret på.

Norsk underholdnings-, og naturprogram
Produsert av: NRK Natur
Programledere: Cecilie Skog, Aleksander Gamme
Prosjektleder: Ingrid L. Olderbakk
Pressekontakt: Beatriz Rivera / 906 21 735
TV-seere bes kontakte Publikumsservice / 815 65 900