Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 28. juli 2002 kl 20.05 Vandringar i Jotunheimen

I jotnenes midte

Olav Skattebu ved Kyrkja, et midtpunkt i Jotunheimen. (Foto: Studio Regin)
Olav Skattebu ved Kyrkja, et midtpunkt i Jotunheimen. (Foto: Studio Regin)
Siste etappe av ”Vandringar i Jotunheimen” med fjellkaren Olav Skattebu (78) begynner i Lom og går til den karakteriske toppen Kyrkja i ”sentrum” fjellriket. Hele livet har Olav Skattebu bodd oppunder Jotunheimen – som få andre er han kjent på Norges tak.

Kyrkja ble til ved at fire breer møttes og skapte denne svært så karakteristiske toppen. Ved siden av Olav Skattebu møter vi ”steinmannen” Torgeir Garmo i Lom, som beretter om Jotunheimens tilblivelse sett fra geologens synsvinkel. Erik W. Thommesen som har gjort Jotunheimen tilgjengelig for veldig mange mennesker gjennom sine bøker og beretninger, forteller om noen av sine beste fjellopplevelser.

Mer om serien
Vandringene med Olav Skattebu i Jotunheimen startet i Utladalen i vest og ender – via Vetti, Glitterheim, Veodalen og Glittertind – i Lom. Blant de medvirkende har vi ellers møtt Lars Åge Hilde (vert på Skogadalsbøen), Ole Vole og sønnen Knut Vole som er tredje og fjerde generasjon Vole på DNT-hytta Glitterheim, fjelloppsynskvinne Rigmor Solem og Anne Marit Aamelfot Hjelle (visegeneralsekretær i DNT).

Innkjøpt serie i fire deler
Produsent: Studio Regin AS
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Olav Skattebu ved Kyrkja, et midtpunkt i Jotunheimen. (Foto: Studio Regin)