Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 17. oktober 2010 kl 23.20 Film: 5x2

Fem ganger to


Skilsmissen er bare en signatur unna for ekteparet Marion og Gilles. Men hvordan har de havnet der? Vi følger paret bakover i tid og får et innblikk i episoder som kan ha ført dem frem til den situasjonen de er i akkurat nå.

Regissør François Ozon har laget en liten perle av en film om samlivets fem faser – forelskelsen, hvetebrødsdagene, barnefødsel, vennemiddag og separasjonen.

Spoler bakover
Filmen skildrer en mann og en kvinne i 30-årene og samlivet deres. Vi møter Marion (Valeria Bruni-Tedeschi) og Gilles (Stéphane Freiss) i det de skal skilles etter nesten ti år sammen som mann og kone. Deretter ser vi dem i en parmiddag med broren til Gilles og hans nye kjæreste. Så får paret sin eneste sønn. Videre ser vi at de gifter seg, før vi tilslutt møter dem på sydenferie der de møtes for første gang, på vei ut av hvert sitt forhold. Forvirret? Historien spoles nemlig bakover - fra der kjærligheten slukner til der forelskelsen starter.

Tar en Bergman
Regissør François Ozon har selv beskrevet filmen som sin versjon av Ingmar Bergmans "Scener fra et ekteskap".

-Jeg vil at publikum skal se den rekken av følelser to mennesker går gjennom i løpet av et samliv. Likegyldighet, redsel, avsky, sjalusi, rivalitet, nærhet og lidenskap. Jeg vil også at hver epoke skal representere en spesiell filmstil. Under innspillingen spøkte jeg ofte med at vi begynner med Bergman og avslutter med Lelouch, har François Ozon fortalt.

Filmen er sendt tidligere

Fransk drama fra 2004
Regi: François Ozon
Produsert av: Fidélité Productions
Språk: Fransk
I rollene: Valeria Bruni-Tedeschi (Marion), Stéphane Freiss (Gilles), Géraldine Pailhas (Valérie), Françoise Fabian (Monique), Michael Lonsdale (Bernard), Antoine Chappey (Christophe), Marc Ruchmann (Mathieu) m.fler.
Kontakt adresse for presse e>1,414 28 800
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice info@nrk.no, tlf 815 65 900